David Stárek

David Stárek | foto: Radek Kalhous, MAFRA

Porazit se dá každý, věří gólman pardubických hokejbalistů před finále

  • 0
Hokejbalisté Pardubic se po třech letech těší na extraligové finále. Do něj vstoupí už dnes v 16 hodin venkovním soubojem s Kert Parkem Praha, který se do souboje o zlato procpal už počtvrté v řadě. A třikrát jej vyhrál.

„Kert Park má dlouhodobě obrovskou kvalitu a spoustu top hráčů. Porazit se však dá každý,“ nepochybuje gólman Autoskla David Stárek v rozhovoru pro web soutěže.

Stárek je jedním z hlavních důvodů pardubického postupu do finále. Především dal o sobě vědět v semifinále proti Ústí nad Labem, kdy během prvního zápasu vychytal výhru 2:1 po nájezdech a ve druhém rovnou čisté konto (Pardubice zvítězily 4:0).

„Ústí mělo výbornou sezonu a série proti němu rozhodně nebyla lehká. Výhra v prvním utkání byla nesmírně důležitá, co se týče druhého, tak v něm nám všechno vyšlo náramně,“ říká Stárek. „Celý tým pracoval na jedničku, spousta pohybu a obětavosti. Sledovalo se mi to hezky,“ dodává.

I zmíněné nájezdy v prvním semifinále si užil. „Mám nájezdy rád, i když hráče soupeře většinou načtené nemám, jelikož každý má těch zakončení většinou více. Pardubicím podle mě tato disciplína sedí dlouhodobě, máme v týmu šikovné střelce,“ přemítá Stárek.

Teď už se ale soustředí na finále s Kertem, oba zápasy série (odveta je v plánu v neděli od 16 hodin v Pardubicích) hrané na dvě vítězná utkání bude možné sledovat v televizi na stanici O2 TV Sport.

„Je super, že se zápasy podařilo dostat k divákům u obrazovek, ale já osobně kamery moc neřeším. Doufám ale, že to bude pro všechny strany přínosné a trend bude nadále pokračovat. Je potřeba to posouvat,“ přeje si Stárek.

Souboje o zlato nijak nehrotí ani z pohledu zápasové přípravy. „Je to určitě výjimečná věc, ale každý má nějaké zvyklosti, které se nemění ani před finále,“ říká.

Ani jeden v play off neprohrál

Ještě před Ústím Východočeši ve čtvrtfinále vyřadili Karvinou taktéž 2:0 na zápasy, během vyřazovacích bojů však nezaváhal ani Kert Park. Ten čtyřmi výhrami v řadě ve čtvrtfinále „vyndal“ Most a v semifinále Hradec Králové.

Pražané na sebe s Pardubicemi narazili i během poslední finálové účasti Východočechů, v roce 2018 se Kert Park radoval po pětizápasové bitvě. Po úvodní těsné výhře 3:2 po nájezdech prohrál následující dvě utkání (3:5 a 2:5), v dalších dvou ale zmatky nepřipustil a po hladkých vítězstvích 5:0 a 5:1 slavil mistrovský titul.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž