Tomáš Paul

Tomáš Paul | foto: Reuters

Curleři Paulovi si na MS připsali druhou výhru, suverénně porazili Čínu

  • 1
Curleři Zuzana a Tomáš Paulovi porazili na mistrovství světa smíšených dvojic jednoznačně 9:2 Čínu. Po čtyřech zápasech na šampionátu v Östersundu tak má český manželský pár na kontě dvě výhry a dvě porážky.

Paulovi měli utkání se soupeři s dosud stejnou bilancí 1-2 pod kontrolou. Dvojici Jang Jing, Tchien Ťia-feng dovolili skórovat až v páté směně za stavu 8:0, a když čeští curleři přidali v následující směně další bod, byl zápas předčasně ukončen.

Po úvodních dvou porážkách si tak Paulovi na turnaji připsali druhou výhru za sebou a v tabulce desetičlenné skupiny B se posunuli na dělenou pátou pozici. V čele jsou dosud stoprocentní Kanada a domácí Švédsko. Vítězové skupin projdou do semifinále, druhá a třetí dvojice budou o postup hrát v play off.

Paulovi před dvěma lety na olympijském turnaji v Pekingu vybojovali šesté místo a z MS mají z roku 2013 bronz. Na světovou scénu se vracejí i s ročním synem Matějem, kvůli němuž přerušili kariéru. Světový šampionát je zároveň šancí vybojovat body do olympijské kvalifikace.

Mistrovství světa v curlingu smíšených dvojic

v Östersundu (Švédsko):

Skupina B:
Česko - Čína 9:2.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž