Chvalovský: Trochu ubrat z fikanosti

P r a h a -
Ani bod neztratilo národní mužstvo v bojích o mistrovství Evropy v roce 2000. Přesto - je něco, co chybí týmu k dokonalosti? Co si o tom myslí zasvěcení?

Patrik Berger, reprezentant: Dokončili jsme skvělou sérii bez ztráty bodu, ale dokonalí určitě nejsme. I když jsme mladý a myslím i psychicky odolný tým, pořádně nás prověřili asi jenom Skotové. Těžko se hledají slabiny, když jsme neprožili krizi. Snad by mohla být větší konkurence v obraně.

František Chvalovský, předseda svazu: Za plus považuji, že tým ve složitých herních situacích přijde s chytrým herním nápadem, předvede něco zcela nečekaného. Někdy je toho ale příliš a mám pocit, že na tu naši fikanost spoléháme až moc. Měli bychom v tom ubrat a ještě víc se přiblížit evropskému pojetí.

Karol Dobiaš, internacionál: Na šampionátu nás budou brát jako favorita. Taková série k tomu předurčuje. Ale pozor, nikdo není dokonalý.

Karel Poborský, reprezentant: Pořádně umět presink, což nás teď učí trenér Heynckes v Benfice. Je to obrovská zbraň, jak získávat míče a soupeře dostávat pod tlak. Musí se hodně cvičit, aby jeden hráč věděl o druhém, vzájemně se cítili. Na to je však v národním týmu málo času.

Michal Beneš, rozhodčí: Vyhrát stejně impozantním způsobem o něco těžší skupinu. Ale k dokonalosti má tým opravdu blízko.

Werner Lička, trenér: Výborné je, že absence jednoho nebo dvou hráčů neovlivňuje výkony ani výsledky. Mužstvo má sebevědomí. Skončila mu jedna etapa, která byla ohromně úspěšná. Vrcholem by měl být šampionát v Belgii a Holandsku. Přes všechnu chválu, jen postup ze skupiny na něm bude úspěch.

Přemysl Bičovský, internacionál: Národní tým má své chyby. Není třeba moc trpělivý. Naopak někdy by měl v pravý čas víc riskovat.

Další zpravodajství z kvalifikace na stranách IV a V



Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž