Chalupa si léčí šrámy na těle i na duši

P r a h a - Tradiční veslařský závod Chalupa Cup, který tradičně zakončuje ve druhé polovině října sezónu v České republice, se tentokrát uskuteční až začátkem prosince a na trenažérech. Nejúspěšnější český veslař posledních let Václav Chalupa, který závod společně se svým trenérem Zdeňkem Peckou organizuje, se k tomuto kroku rozhodl s ohledem na dlouhou olympijskou sezonu.

"Letošní sezóna byla natažená, takže jsme se rozhodli k menší změně. Mohli bychom jet až tak začátkem listopadu, a to jsme se obávali nepřízně počasí. Rozhodli jsme se proto, že pojedeme na veslařských trenažérech," vysvětlil změnu Chalupa.

Devátý ročník Chalupa Cupu se uskuteční v Jindřichově Hradci, rodišti dvaatřicetiletého závodníka, v sobotu 2. prosince. Jedinými jistými účastníky klání jsou zatím slovenští reprezentanti Luboš Podstupka, třetí z mistrovství světa lehkých vah v chorvatském Záhřebu, a Ján Žiška, účastník olympijských her v Sydney. "Ostatní jsou zatím v jednání, takže nemá cenu uvádět nějaká jména. Vše by mělo být jasné do konce října," uvedl Chalupa.

Jediný český veslařský účastník olympijských her nyní relaxuje po náročné sezóně a snaží se zapomenout na nevydařené vystoupení v Austrálii. Kvůli zvýšeným teplotám a viróze nepostoupil do skifařského finále. "Léčím si šrámy na duši a začínám se chystat na další sezónu. Společně s trenérem dáváme dohromady plán," přiznal Chalupa.

Neuvažoval tak ani o možnosti startovat na mistrovství České republiky ve sprintu, které se uskuteční v sobotu v Praze.
 


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž