Zuzana Hájková a Tomáš Paul na mistrovství světa smíšených družstev v curlingu.

Zuzana Hájková a Tomáš Paul na mistrovství světa smíšených družstev v curlingu. | foto: www.worldcurling.org

Čeští curleři si na MS zahrají o bronz a olympijskou letenku

  • 7
Zuzana Hájková a Tomáš Paul nepostoupili na mistrovství světa smíšených družstev v curlingu v Kanadě do finále. Po prohře se Švýcarskem si o bronzové medaile a účast na olympijských hrách v Koreji zahrají proti Číně.

Česká dvojice vyhrála v pátečním osmifinále nad Maďarskem 8:6 a následně si poradila i s Finy, které díky dvěma bodům v závěrečném endu zdolala 6:5.

V semifinále Hájková s Paulem Švýcarům podlehli těsně 6:7, čínská dvojice dlouho vzdorovala domácí Kanadě, než prohrála po dodatečném endu 4:5. Zápas začne o půlnoci SELČ.

Třetí už Češi skončili na MS v roce 2013.

„Jak osmifinále, tak čtvrtfinále si byly velmi podobné. V obou zápasech jsme byli nuceni dotahovat a předvést výbornou koncovku. S Finskem jsme do posledního endu šli o jeden bod dole, ale měli jsme k dispozici výhodu posledního kamene. Soupeři nezahráli tak přesně, jak chtěli, a my jsme ani nemuseli házet poslední kámen na výhru,“ popisovala Hájková na webu curling.cz.

Jistý postup na olympijské hry mají na základě výsledků MS 2016 a 2017 Kanada, Čína, Rusko a pořádající Korea. Dalších šest týmů usiluje o zbývající čtyři místa, český tým by potřeboval postoupit do finále nebo získat bronz.

MS smíšených družstev v curlingu v Lethbridge

Osmifinále:
Česko - Maďarsko 8:6

Čtvrtfinále:
Česko - Finsko 6:5
Kanada - Lotyšsko 10:5
Čína - Korea 8:2
Švýcarsko - Norsko 8:4

Semifinále:
Švýcarsko - Česko 7:6
Kanada - Čína 5:4 po dodatečném endu

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž