Pohled do dějiště univerziádních soutěží v tureckém Erzurumu.

Pohled do dějiště univerziádních soutěží v tureckém Erzurumu.

Pátou českou medaili z univerziády přidal lyžař Zika v supekombinaci

  • 0
Sjezdař Adam Zika získal svou druhou medaili na zimní univerziádě v Turecku. Vítěz nedělního superobřího slalomu skončil bronzový v superkombinaci a na konto české výpravy přidal pátý cenný kov.

Zika v úterním kombinačním slalomu vyjel osmé místo a tuto výchozí pozici v super-G vyšperkoval místem na stupních vítězů. Na nejlepšího, Švýcara Bernharda Grafa, ztratil 69 setin sekundy. Druhý skončil Švéd Carl Lind.

Obsazení stupňů vítězů tak bylo podobné jako v superobřím slalomu, jen závodníci na prvním a třetím stupínku si vyměnili místa. "Dnešní trať byla poprvé kvalitně připravená a také nám vyšlo počasí na výtečnou. Už jsme se nepotýkali s obrovskými poryvy větru a se špatnou viditelností jako v minulých dnech. Jelo se mi fantasticky," uvedl Zika.

V kombinačním závodu žen skončila ze tří českých sjezdařek nejlépe desátá Klára Křížová, tři místa za ní byla Andrea Pospíšilová.

Biatlonistka Barbora Tomešová doběhla ve stíhacím závodu na 10 kilometrů pátá, její kolega z reprezentace Vít Jánov byl čtrnáctý.

Již v úterý se mezi čtvrtfinalisty dostal snowboardista Albert Jelínek v paralelním slalomu, po chybě ve druhé čtvrtfinálové jízdě skončil osmý.

Krasobruslař Pavel Kaška skončil desátý. Ve volné jízdě vylepšil svou pozici po krátkém programu o jednu příčku. Vyhrál bývalý juniorský mistr světa Japonec Nobunari Oda.

Soupeře pro čtvrtfinále znají čeští hokejisté, ve čtvrtek večer jím bude Rusko. Mohou mu oplatit prohru 1:5 ze základní skupiny.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž