Utkání Česka a Maďarska na MS v Bratislavě.

Utkání Česka a Maďarska na MS v Bratislavě. | foto: Jan Donauschachtl

České hokejbalistky otevřely MS hladkým vítězstvím nad Maďarskem

  • 0
Bratislava (Od spolupracovníka iDNES.cz) - České hokejbalistky vykročily za obhajobou plzeňského bronzu úspěšně, když si na bratislavském stadionu Ondreje Nepely připsaly přesvědčivé vítězství 4:0 nad nováčkem turnaje, celkem Maďarska. Ten sice dlouho odolával, branky českého týmu na přelomu první a druhé třetiny ho ovšem poslaly do kolen.

Národní tým byl sice od úvodního buly lepší, dlouho ale na dobře postavenou obranu soupeře nemohl nalézt účinný recept.

Maďarky naopak těžily ze skutečnosti, že už byly rozehrané z dopoledního zápasu proti výběru Spojených států amerických a především díky několika spolehlivým zákrokům brankářky Bečevové dlouho živily stejně jako ve vedlejší hale hrající mužští kolegové naději na bodový zisk.
 
Běhavý český tým se ale nakonec přece jen začal prosazovat i střelecky. Minutu před koncem propálila roj těl před brankou Tereza Palová a svěřenkyně trenéra Manharta rázem oplývaly jistotou. Tu ještě zvýraznily poté, co se třiadvacet vteřin po příchodu z kabin prosadila hezkou ranou od modré čáry Herzigová.
 
Český výběr ostatně zaznamenal téměř všechny branky ze střední vzdálenosti. Herzigovou totiž zanedlouho napodobily i Mannová s Fričovou a v Bratislavě se začalo rýsovat poklidné vítězství favorita. Střelecký koncert pokračoval i ve třetí herní pasáži.

Sbor českých reprezentantek přiložil soupeřkám na dobrou noc ještě čtyři branky, přičemž tři z nich vměstnal do padesáti vteřin. Už zítra na něj ale čeká těžký zápas se Spojenými státy, který může o případných medailových ambicích leccos napovědět.

MS v hokejbale v Bratislavě

Ženy:
Skupina C:
Česká republika - Maďarsko 8:0 (1:0, 3:0, 4:0)

Branky a nahrávky: 14. Palová (Manhartová), 16. Herzigová (Palová), 25. Mannová (Krupková), 26. Fričová (Herzigová, Fialová), 33. Krupková, 39. Mannová, 40. Rullová (Krauzová, Horalková), 40. Krupková (Fialová). Rozhodčí: Sakkas (Švýc.), Čačko (Sloven.). Vyloučení: 4:1. Bez využití. Diváci: 100.

Česko: Bečevová - Mannová, Fričová, Pekárková, Herzigová, Krauzová, Lásková, Pecinová, Tejralová, Pelikánová - Palová, Němcová, Manhartová, Horalková, Fialová, Rulová, Krupková, Kaplanová, Křížová.

USA - Maďarsko 6:0 (3:0, 1:0, 2:0)

Skupina A:
Řecko - Kanada 0:14 (0:7, 0:6, 0:1)

 


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž