(ilustrační snímek)

(ilustrační snímek) | foto: Pavel Nesvadba

Posádka kapitána Hykrdy opanovala Českou námořní rallye

  • 0
Posádka kapitána Jana Hykrdy z Brna zvítězila v pětidenní České námořní rallye v Chorvatsku na identických jachtách v kategorii First 35. Soutěž byla současně českým mistrovstvím.

Hykrda dosáhl po tříleté přestávce na čtvrté prvenství v této soutěži. Na druhém místě skončila loď kapitána Pavla Sehnala z Prahy. V kategorii Elan 350 zvítězila ženská posádka Twinky Holky Brno kapitánky Renaty Janečkové.

O konečném pořadí rozhodly až závěrečné rozjížďky, ve kterých si Hykrdova posádka dvěma druhými místy udržela celkové prvenství. Smůlu měl sedminásobný vítěz této soutěže Martin Kulík z Prahy, který byl v poslední rozjížďce diskvalifikován za předčasný start a skončil celkově čtvrtý.

„Stejně jako v minulých ročnících komplikovalo situaci počasí. V úvodních dnech panovalo bezvětří. Podařilo se nám odjet sedm z původně plánovaných jedenácti rozjížděk,“ řekl ČTK hlavní organizátor Tomáš Stejskal z TPS centra Brno.

Česká námořní rallye v Hramině

Chorvatsko

Třída First 35: 1. kapitán Jan Hykrda (Hyveco Brno/posádka Jan Hykrda, Pospíšil, Karas, Sokol, Hlavsa) 11 b., 2. Sehnal (SPG Extreme Sailing Team Praha) 23, 3. Fiala (Morgan Sailing Team Praha) 26.

Třída Elan 350: 1. kapitánka Marečková (Twinky Holky Brno/posádka Perníčková, Pavlovská, Bezušková, Bauerová, Fantová, Diakovová) 6, 2. Jedlička (Stodola House Praha) 16, 3. Hurych (Indios Praha) 21.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž