Češi získali na šampionátu sedm medailí

Adelaide - Dvě zlaté medaile získali čeští reprezentanti na mistrovství světa ve sportovním aerobiku a fitness týmech. Novými šampiony jsou v párech Tomáš Krmíček s Kateřinou Protivínskou, titul z loňského roku z Prahy obhájilo fitnessové družstvo Těžká směs. Celkem čeští závodníci vybojovali v australském Adelaide sedm medailí.

Ve sportovním aertobiku v kategorii družstev má Česko střibrnou a bronzovou medaili zásluhou druhého družstva ve složení Mašková, Zámostná, Zimová, třetí skončila trojice Havlíčková, Šejvlová, Tomášková.

O další medailové pozice v soutěži fitness týmů se v kategorii step vedle zlaté Těžké směsi postaralo stříbrné družstvo Fit studio Gábina z Mladé Boleslavi, v katogorii funk patří bronzová medaile celku Rappresent Karlovy Vary, rovněž třetí příčku obsadilo v kategorii aerobik družstvo Neon Flash Team Veroniky Vrzbové.

Ve sportovním aerobiku zůstalo tentokrát Česko bez medailí v kategorii žen a mužů. Při neúčasti loni na MS stříbrné Martiny Fulínové, která se zranila, a loňského mistra světa Petra Jánského, jenž plní studijní povinnosti, chybělo jen málo alespoň k bronzu.

Těsně pod stupni vítězů, na nepopulárním čtvrtém místě, skončila mezi ženami Lucie Jiříková, mezi muži zbyla stejná příčka na Jana Pochobradského.

„S výkony a vlastně i s výsledky jsem spokojen," poznamenal reprezentační trenér Jakub Strakoš. "Tím spíš, že náš sportovní aerobik prochází složitým obdobím výměny generací. Proto jsou finálová umístění českých závodníků stejně cenná, jako před nedávnem medaile."

Výsledky:
Muži:
1. Brécard (Fr.), 2. Viitanen (Fin.), 3. Behan (Austr.), 4. Pochobradský, 5. Sirotek (oba ČR).
Ženy: 1. Piiliová (Fin.), 2. Hallidayová, 3. Piperová (obě Austr.), 4. Jiříková, ...6. Šulová (obě ČR).
Páry: 1. Protivínská, Krmíček (ČR), 2. Pinová, Elie (Fr.), 3. Caliniová, Messina (It.), 4. Kubecová, Smejkal (ČR).
Týmy: 1. Greenová, Lakeová, Piperová (Austr.), 2. Mašková, Zámostná, Zimová, 3. Havlíčkova, Šejvlová, Tomášková (všechny ČR).
Fitness týmy
Aerobik: 1. Finsko, 2. Maďarsko, 3. Neon Flash Team(Bednářová, Boumová, Ešnerová, Janečková, Janečková, Koubová, Novotná, Vrzbová).
Step: 1. Těžká směs (Jandová, Nejedlá, Murcková, Kolbová, Kolb, Hnilička, Stolín, Valouch., 2. Fit studio Gábina Mladá Boleslav (Pulzová, Lejsková, Svobodová, Knesplová, Slabihoudková, Pocová, Bubnová, Krejčíková), 3. Finsko.
Funk a hip hop: 1. Nový Zéland, 2. Austrálie, 3. Rappresent Karlovy Vary (Jirkovský, Fenklová, Pušová, Šliková, Bobková, Kazaziová, Korčák, Kupčík).


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž