Lukáš Konečný před soubojem o titul boxerského mistra světa.

Lukáš Konečný před soubojem o titul boxerského mistra světa. | foto: Otto Ballon Mierny, MAFRA

Boxer Konečný zakládá novou tradici, jeho galavečer je otevřen i ženám

  • 1
Lukáš Konečný coby pořadatel. Nejlepší český profesionální boxer připravil do své domovské haly SKP Sever galavečer, kterým chce založit novou tradici v Ústí nad Labem.

"Rád bych podobné menší gala pořádal třikrát čtyřikrát do roka," svěřil se Konečný, úřadující mistr Evropy. "Hlavně se ale musí podařit ten sobotní."

Jeho vrcholem budou dva titulové zápasy. Štěpán Horváth, bývalý amatérský účastník mistrovství světa, vyzve ve střední váze Jaroslava Kubína o český pás. V duelu o mezinárodního mistra republiky lehkého veltru se utká Jan Balog s polským Arekem Malekem.

"Balog je lepší, ale bude pro něj těžké se poprat s počtem kol, bude jich deset," uvažuje Konečný. Nejvíc bude napnutý při souboji Horvátha, kterého vede.

"Kubín má v profiringu mnohem víc zkušeností, Horváth lepší techniku. Takže záleží, jestli ji Štěpán využije a porazí ho před limitem. Pokud se zápas zlomí do druhé půlky, bude to výhoda pro Kubína."

Z bohatého programu, který čítá přes deset utkání, vyčnívá ještě bitva dvou žen.

Hana Horáková ve váze do 56 kg zkusí srazit Slovenku Jachmanovou. "Z Horákové jsem unešený, trénuje u mě v Praze a většinu zápasů v zahraničí prohrává neprávem," míní Konečný. "Je jí sice už 34 a boxuje teprve tři roky, ale má hrozný zápal, strašně maká. Proto jsme udělali tenhle zápas, aby konečně podruhé vyhrála, bohužel pro ní je soupeřka výborná."

Green Hill Boxing Show se sobotním startem v 18.30 je podle Konečného nízkorozpočtová akce za 400-500 tisíc korun.

"Žádní světoví borci tady nejsou, ale účast je mezinárodní a bude to pro diváky zábava," láká Ústečany do hlediště.

"Snažil jsem se fanouškům vyjít co nejvíc vstříc, za víc než čtyři hodiny kvalitního boxu jsem hodil vstupné stovku, to je krása! Za kino dají víc. Nepotřebuju vydělávat, ale chci plnou halu, kapacita je 600 lidí. A z něčeho musím boxery zaplatit, to je 90 procent nákladů. Vstupné to nepokryje, pomůžou sponzoři, které jsem narychlo sehnal."

Konečný, prezident České unie boxerů profesionálů, už pomáhal s organizací některých večerů, ten sobotní je ale stoprocentně v jeho režii. "Protože mi odložili můj duel o mistra světa s Zaurbekem Baysangurovem až na únor, měl jsem volný čas a rozhodl se uspořádat galavečer pro domácí boxery."


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž