Boxer Lukáš Konečný se chystá na souboj o titul profesionálního mistra světa

Boxer Lukáš Konečný se chystá na souboj o titul profesionálního mistra světa organizace WBO. | foto: David Neff, MAFRA

Boxer Konečný se konečně najedl. V boji o titul si věří na K.O.

  • 13
Po dlouhých měsících srážení váhy se Lukáš Konečný mohl konečně pořádně najíst. "Sice mám obrovský hlad a obrovské chutě, ale nechci to přehnat," upozorňoval český boxer po oficiálním vážení v nákupním centru Olympia. "Nejdřív si dám na jídlo jenom něco malého, nějaký pěkně kořeněný kousek masa. Pak nechám břicho dvě tři hoďky zvyknout a pak do sebe zkusím hodit nějaký steak."

Hlavní "pokrm" se pro něj bude servírovat ve čtvrtek. Jmenuje se Salim Larbi a Konečný si na něm plánuje smlsnout. "Jsem si jistej, že bych měl vyhrát. A jsem si skoro jistej, že bych měl vyhrát před limitem," tvrdí brněnský rodák.

Toho v hale ve Vodově ulici čeká životní zápas o titul mistra světa. Pro Česko historická boxerská událost začne v 18 hodin a stále zbývají lístky.

Říkal jste, že se cítíte tak skvěle, až je to divné. Pořád to platí?
Je to tak, zatím všechno běží naprosto skvěle. Doufám, že to bude pokračovat a že to nezkazím nějakou kravinou, jako že se třeba nepřežeru nebo se večer nezraním.

Co máte v plánu na předzápasový večer?
Relaxace, jídlo, pití. Vidím to na nějaké kino, nějaký pohodový film, dám si jedno pivko. Teďka už není co dohánět.

A jak bude vypadat váš zápasový den?
Ráno snídaně, pak ještě předám pár lístků známým a rodině, potom se asi lehce projdu po městě a někde se vyklušu, abych celý den neležel v posteli. Po obědě to vidím na vypínání telefonu, odpočinek a spánek. Vstávat budu někdy po čtvrté hodině, pak přijde pomalé chystání a přesun do haly.

Co čekáte od soupeře?
Těžko říct. Samozřejmě jsem zkoumal nějaké jeho zápasy, vím, jak boxuje. Počítám s tím, že bude technickej, hodně pohyblivej a bude trošičku utíkat, že budu muset za ním. Ale co z toho nakonec vyleze v ringu, to teprve uvidíme.

A jaký k němu máte vztah? Při vážení jste se na sebe usmívali, kdy ho začnete nemít rád?
Já se tady budu usmívat víceméně furt. Myslím, že i on je na pohodu a je férový. Že ho v uvozovkách chci zabít v ringu, to je prostě sport, to k tomu patří. Box je holt o tom, že chci být lepší než soupeř, a v boxu se to dokazuje těma pěstma.

Jste velký favorit. Cítíte, že nemůžete prohrát?
Jsem si jistej, že bych měl vyhrát. A jsem si skoro jistej, že bych měl vyhrát před limitem. Ale co z toho nakonec vyleze, to se uvidí. Jsem favorit, boxuju doma, takže všechny karty mám v rukách já. Kdybych se Salimem Larbim prohrál, tak je to na zvažování konce kariéry.

Takže ideální scénář vypadá tak, že ho v pátém kole pošlete k zemi? Aby si fanoušci něco užili?
Já mám svoje fanoušky strašně rád, ale pokud ta šance bude v prvním kole, tak půjde na prdel v prvním kole. Pokud bude nebezpečný, tak si to ohlídám a půjdu na body. Pro mě je důležitý výsledek.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž