Český boxer Zdeněk Chládek

Český boxer Zdeněk Chládek | foto: Libor Zavoral, ČTK

Pod limitem, a přitom s energií. Boxer Chládek ladí na Londýn

  • 0
Olympijská šance se před ním vynořila jako fata morgana, když už se téměř vzdal naděje. A teď boxer Zdeněk Chládek dře, aby se nevypařila, ale zhmotnila v úspěch.

"Mám luxusních půl kila pod limit a přitom mám spoustu energie!" zářil rodák z Krupky po svém návratu z mezinárodního přípravného kempu v německém Hennefu, kde strávil týden.

Chládek se už chystal odletět na dovolenou do Egypta, když se dozvěděl, že poletí naopak do Londýna. Dostal divokou kartu. A divoké jsou od té doby i jeho dny. Musí se narychlo připravit. V Německu byl s reprezentačním a ústeckým trenérem Miroslavem Vrbou.

"Atletický trenér pan Goroškov s námi nejel," řekl Chládek, díky němuž má český box zastoupení na olympiádě po 12 letech. Na kempu se snažil dodržovat naplánovanou stravu od výživového poradce. Přivezl si s sebou suroviny, ale ouha!

"Bohužel na pokojích nebyly lednice, zásoby ledu v přenosné chladničce došly, takže poslední dva dny jsem už musel improvizovat, maso začalo zavánět," kření se jednička českého amatérského ringu.

Dvě individuální fáze denně, jedna společná, tak vypadal tréninkový dril v Hennefu. "Hlavně se spárovalo. Byli tam Němci, pak ještě Maroko, Bulharsko nebo Moldávie," vzpomněl si Chládek. "Vše bylo zorganizováno skvěle, trochu mi jen vadila už docela dlouhá izolace od rodiny a přátel."

Do olympijských her, svých prvních, už zástupce váhy do 64 kilogramů Česko neopustí. "Budu střídavě v Ústí a v Brandýse. Cítím se skvěle, příprava vyšla."


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž