Bezradnost nic nepřinesla

-
Velké trápení Opavy proti pozorně bránícímu soupeři tři body nepřineslo. Byla bezradná, nepřesná, svázaná nutností vyhrát. "Jsem velice zklamaný," prohlásil opavský trenér Petr Uličný. "Z naší strany to byl slabý výkon. A v závěru jsme hráli nedisciplinovaně." Hosté číhali na brejky, první jim ve 25. minutě nabídl špatnou přihrávkou Vychodil. Po ní po pravé straně unikal Koubek, ale jeho střelu Schmucker vyrazil. "Jediné s čím jsem nebyl spokojený, je naše koncovka," podotkl blšanský trenér Miroslav Beránek. Domácí ohrozili soupeře jen po standardních situacích. Po přestávce do 52. minuty kopali tři rohy a po jednom z nich Vychodilovu hlavičku gólman Chvalovský stěží vytlačil na roh. Křeč pokračovala a před porážkou je dvě minuty před koncem zachránil Schmucker, když padl pod nohy střílejícího Hogena. Ten předtím gól dal, avšak sudí odpískal postavení mimo hru. "Jak jsem to viděl z lavičky, tak si myslím, že ofsajd nebyl," prohlásil trenér Beránek.

Rozhodčí: Hlaváč. ŽK: Štefka, Špiláček - Velkoborský, Drobný, Šmarda, Hogen. Diváků: 10 152.

Opava: Schmucker - Kamas - Kolínek, Vychodil, Špiláček (73. Sedláček) - Lasota, Grussmann, Štefka, Szukalek - Onderka (66. Prasek), Nezmar (46. Puhák).

Blšany: Chvalovský - Vrabec - Drobný, Velkoborský, Šmarda - Gedeon, Tichota, Pazdera, Šimák (77. Bittengel) - Koubek (84. Hogen), Pospíšil (88. Sýkora).

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž