Momentka z rozhodujícího utkání finále extraligy baseballistů mezi Draky Brno a...

Momentka z rozhodujícího utkání finále extraligy baseballistů mezi Draky Brno a Kotlářkou Praha. | foto: Anna Vavríková, MAFRA

Když o něco jde, borci se semknou, zní od baseballových Draků

  • 0
Z reproduktorů se linul sportovní evergreen „We Are the Champions“ a oni jakožto baseballoví šampioni, kteří právě ovládli evropský Pohár CEB, se fotili s trofejí.

„Byť jich je v naší klubovně už hodně, místo se určitě najde,“ prohodil manažer brněnských Draků Arnošt Nesňal.

„Potvrdili jsme roli favorita, jako jeden z mála týmů jsme odehráli pět solidních zápasů. Obrana nám držela nejlíp, naši nadhazovači byli nadstandardní,“ pochválil své hráče, kteří společně s pražskými Eagles druhý nejprestižnější kontinentální klubový turnaj hostili.

Právě na českého spolupořadatele narazili dvacetinásobní extraligoví šampioni ve finále. A kdo by po nedělní výhře 5:0 v Komárově, kde Draci hnízdí, čekal bujaré oslavy a emotivní momenty, musel odcházet zklamaný.

Draci si v poklidu potěžkali trofej a ke společnému snímku přizvali i poražené finalisty. Byl to symbolický moment. Už před víkendovým vyvrcholením turnaje totiž bylo jisté, že vítěz v příští sezoně zajistí budoucímu českému šampionovi vstupenku do elitního Poháru mistrů.

„Značí to sílu českého baseballu. Místo v A-skupině nám patří,“ bilancoval české finále Nesňal. „Věřím, že Česko budeme reprezentovat my,“ zadoufal manažer Draků.

Mezinárodní klání také Brňanům, kteří v nejvyšší soutěži aktuálně sídlí na druhé příčce, posloužilo jako příprava před play-off.

„Půjdeme do něj klidnější. Poslední zápasy se nám v extralize moc nedařily. Dobře ale vím, že když o něco jde, borci se semknou,“ podotkl Nesňal. „A čím víc zápasů přijde, tím budeme lepší.“


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž