Finále baseballové extraligy Brno (v bílém) - Ostrava

Finále baseballové extraligy Brno (v bílém) - Ostrava | foto: Radek Miča, MAFRA

Baseballoví vicemistři z Ostravy se už chystají na novou sezonu

  • 0
Prohrané zářijové finále extraligy už je pro baseballisty týmu Arrows Ostrava minulostí. Dnes mají schůzku s trenéry a vedením klubu, kde se dozvědí podrobnosti o přípravě na příští sezonu. "A máme pro kluky novinu,prodloužili jsme kontrakt na další působení filipínského kouče Edgara Delose Reyese i nadhazovače John-Johna Roblese," uvedl trenér David Fiala.

"A z Filipín bychom měli získat ještě jednoho nadhazovače," prozradil Fiala.

Jde o levorukého filipínského reprezentanta Darwina Dela Calzadu. "Je o čtyři roky starší než John-John Robles, takže je určitě o něco zkušenější. Věřím, že se jeho příchodem na nadhazovačském kopci zase o kousíček posílíme." V kádru zůstává také Joe Truesdale, o působení Mika Griffina vedení týmu Arrows s hráčem stále jedná.

"Truesdalea máme potvrzeného, ovšem Griffin je smluvně vázaný na Major League Baseball, takže to není nic jednoduchého," vysvětloval Fiala.

Lehká příprava začíná už teď

První tréninky na novou sezonu čekají ostravské baseballisty už teď v listopadu. "Ale zpočátku si tak jednou týdně zahrajeme florbal, abychom se rozhýbali," podotkl kouč Fiala.

V prosinci začnou hráči týmu Arrows pracovat na technice a od ledna odstartuje kompletní baseballová příprava. "Chceme zapracovat na kvalitní pálkařské technice a příprava bude od začátku roku po tři měsíce gradovat," řekl Fiala.

Trenér Reyes a nadhazovači Robles a Calzada se k týmu připojí ve druhé polovině ledna, kdy by měli přiletět z Filipín.

"Doufám, že se nám podaří kluky na zimní přípravu namotivovat. Přece jen jsme hrál i v posledních čtyřech letech pokaždé play-off a pokaždé jsme v něm dostali facku," řekl Fiala, jenž pro tým chystá na jaro účast ve dvou turnajích. "Jeden budeme hrát v Německu, druhý v Olomouci. A taky bych chtěl hrát s klukama CEB Cup (Pohár Evropské baseballové konfederace)," poznamenal trenér ostravských baseballistů.

Cílem je znovu finále

V nové sezoně budou baseballisté znovu pomýšlet vysoko. "Samozřejmě chceme do play-off a tam pokud možno ve finále konečně přetlačit Draky," prohlásil Fiala. "Letos jsme byli přemotivovaní tím, že bychom mohli Draky porazit. Až moc jsme chtěli a udělali pár chyb. Víme o nich, ale nechceme je říkat."

Ale chybu udělali hráči Arrows také v době volna po sezoně. "Při jedné ze dvou společných oslav zkoušeli, kdo má největší sílu při oblíbené páce. A Kuba Malík to odnesl zraněním. Ten souboj byl dlouho vyrovnaný a nebyl u toho trenér, který by to rozsekl," líčil Fiala.

"Je to politováníhodná zkušenost. Podle posledních prognóz by měl Kuba nastoupit k tréninku v půlce ledna. Je dobře, že se to stalo mimo sezonu a mezi kluky. Bylo to v dobrém rozmaru, ne žádná hospodská rvačka."


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž