Momentka z finále baseballové extraligy 2009 mezi celky Draci Brno - Ostrava.

Momentka z finále baseballové extraligy 2009 mezi celky Draci Brno - Ostrava. | foto: Otto Ballon Mierny, MAFRA

Baseballisté týmu Arrows zase nepřemohli Draky. Tak snad příští rok

  • 1
Počtvrté během posledních pěti let nastoupili baseballisté Arrows Ostrava ve finále extraligy proti brněnským Drakům. A letos stejně jako v předchozích čtyřech případech prohráli.

Tentokrát ostravští baseballisté nedokázali zvítězit ani v jednom ze tří utkání finálové série. První duel prohráli v Brně 0:1, druhý tamtéž 4:7 a třetí v domácím prostředí 3:8.

"Bohužel, taková je realita. Draci jsou teď už patnáctinásobní mistři republiky. Tak je to v momentě, kdy jeden ligový tým funguje na profesionální bázi a má podporu sponzorů, kdežto ostatní ne," řekl sportovní manažer týmu Arrows Vít Dočkal. "Když mají Draci takovou podporu, mohou si dovolit sehnat na klíčové posty velmi kvalitní hráče ze zahraničí."

Zahraniční posily však měl letos také tým Arrows. "To je pravda. Nadhazovač Jon Jon Robles byl v minulé sezoně nejlepším hráčem extraligy. Letos se mu však bohužel tolik nedařilo," zalitoval Dočkal.

"A také se ukázalo, že náš tým nemá takovou hloubku. Pokud naše opory nezahrají na hranici svých možností, není kdo by je vystřídal a zaskočil za ně."

Ostravský tým totiž musí vycházet především ze svých zdrojů, zapracovávat do prvního týmu své odchovance. "Kdežto Draci si stáhnou nejlepší hráče z ostatních týmů, mají mužstvo poskládané z reprezentantů," upozornil Dočkal.

I proto jsou stříbrné medaile pro ostravské baseballisty úspěchem. "Do sezony jsme šli s mladým týmem. Z devíti členů základu bylo šest nových," připomněl Dočkal.

Také kvůli tomu byly výsledky zprvu mizerné. "Začínali jsme kolem osmého místa, na jaře jsme byli šestí. Ale základní část jsme končili už jako třetí," zdůraznil Dočkal. "Ve čtvrtfinále jsme s trochou štěstí přešli přes MZLU Brno a v semifinále s brněnskou Technikou jsme si na výhru věřili. A byli jsme lepší."

Pro příští sezonu zůstává před všemi členy Arrows stejný úkol – přemoci Draky. "Musíme něco změnit, abychom byli konečně první," podotkl Dočkal. "Důležité je udržet kluky pohromadě. Ale záleží na penězích, a ty nemáme. Proto sháníme hlavního sponzora. Zatím je totiž naším největším sponzorem tři sta rodičů, kteří mají děti v našem klubu."


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž