Celkový pohled na baseballový stadion Globe Life Field v texaském Arlingtonu....

Celkový pohled na baseballový stadion Globe Life Field v texaském Arlingtonu. Tady se uskuteční Světová série MLB. | foto: Jerome Miron-USA TODAY Sports/File Photo, Reuters

Světová série zamíří do Arlingtonu, virus posílá i MLB do bubliny

  • 2
Stejně jako jiné zámořské profesionální soutěže NBA, NHL, MLS či WNBA vyvrcholí také Major League Baseball na jednom místě, dějištěm Světové série bude nový stadion v Arlingtonu. O titul se začne v sídle týmu Texas Rangers bojovat 20. října tradičně na čtyři vítězné zápasy. Play off je rozšířené z deseti týmů na 16, podrobnosti v úterý oznámilo vedení ligy.

„Bude to první finálová série na neutrální půdě v moderních dějinách baseballu,“ uvedli zástupci MLB při představení stadionu Globe Life Field. 

Světová série odehraje celá na jednom místě poprvé od roku 1944, kdy se utkali hráči Cardinals a Browns v St. Louis ve Sportsman’s Parku, kde měly oba kluby domácí hřiště.

Od čtvrtfinále se bude hrát na čtyřech stadionech - v San Diegu, Los Angeles, Houstonu a Arlingtonu, kde sezona skončí. „Eliminovat cestování je samozřejmě pozitivní, snižuje to míru rizika (nákazy koronavirem),“ uvedl komisionář MLB Rob Manfred.

Kvůli pandemii covidu-19 byla základní část MLB zkrácena na 60 zápasů pro každý tým ze 162. Hraje se bez diváků a skončí 27. září. Vyřazovací fáze začne o dva dny později. 

Světová série pak vyvrcholí nejpozději 28. října a vedení MLB věří, že diváci o boje o nepřijdou. Čtyřicetitisícová kapacita stadionu v Arlingtonu by mohla být zaplněna ze čtvrtiny.

Loni Světovou sérii vyhráli baseballisté Washington Nationals, kterým se ale letos nedaří a ani do rozšířeného play off nejspíš nepostoupí. 

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž