Pavel Chadim

Pavel Chadim | foto: Radek Miča, MAFRA

Češi chtějí na World Baseball Classic, na Tenerife se utkají s Francií

  • 0
Čeští baseballisté odehrají na letošním prvním soustředění pět zápasů. Na Tenerife se poprvé pod vedením nového kouče Pavla Chadima střetnou mimo jiné třikrát s Francií. V týmu nechybí chytač Martin Červenka, který byl loni blízko startu v zámořské MLB.

Baseballisté zamířili na předsezonní přípravu na Kanárské ostrovy stejně jako loni. Mezi čtyřiadvaceti hráči je Červenka, který je po loňském působení v organizaci New York Mets volným hráčem a hledá si nové působiště. 

Po duelech s národním výběrem Francie, který se jako Češi připravuje na zářijovou kvalifikaci World Baseball Classic, odehrají Češi zbylé dvě utkání s domácím týmem Tenerife Marlins, který vyhrál v minulé sezoně španělskou nejvyšší ligu.

„Chtěl bych, abychom všichni podali soustředěný výkon s nasazením,“ uvedl Chadim v tiskové zprávě. „Bude to poprvé po zimě, co půjdeme ven a nebude teplota okolo nuly. Bude super si zase po tak dlouhé době osahat všechno na hřišti. Očekávám, že budeme pracovat na základních dovednostech, což znamená pálka, pole a nadhoz,“ řekl chytač Martin Mužík.

Národní čekají letos dva turnaje. Doma se představí v rámci Pražského baseballového týdne 22. až 25. června a v druhé polovině září se hraje kvalifikace na World Baseball Classic v Řezně. Dlouhodobě se baseballisté chystají na mistrovství Evropy, které bude příští rok v Česku. 

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž