Baníku stačilo dvacet minut

-
Jedinečnou ódu na fotbal předvedli Ostravané zejména v úvodní čtvrtině zápasu, kdy čtyřmi nádhernými góly srazili hosty do hluboké propasti. Pohybem si říkali o přihrávky do volného prostoru, často stříleli a pomalou blšanskou obranu přiváděli k zoufalství. Už ve třetí minutě Lukešovu nahrávku podél brankové čáry doklepl do sítě Jan Baránek. Hostující brána byla neustále v ohrožení a s lehkostí hrající Baník po výtečných kombinacích, ale i individuálních akcích, jako v případě Veselého slalomu a trefě k pravé tyči, vedl ve 22. minutě 4:0. Až potom hosté začali trochu vzdorovat, ale brankáře Baránka ohrozil jen Tichota, který snížil pěknou trefou z přímého kopu. Blšanský propadák dokonali v závěru druhé půle střídající ostravští mladíci dalšími krásnými góly.

Branky: 3. J. Baránek, 16. Veselý, 19. Lukeš, 22. Jankulovski, 81. Baroš, 90. Žůrek - 32. Tichota.
Rozhodčí: Liba.
ŽK: Poštulka, Veselý, Jankulovski - Došek, Pergl.
Diváků: 6223.
Poločas: 4:1.

Ostrava: V. Baránek - Veselý, Poštulka, Wozniak, Caha - J. Baránek, Lička, Šlachta, Jankulovski (83. Žůrek) - Lukeš (80. Samec), Slončík (72. Baroš).

Blšany: Chvalovský - Tichota Drobný, Vorel (26. Šimák) - Pazdera, Sýkora (67. Pergl), Bittengel, Velkoborský, Gedeon - Došek (80. Vrabec), Koubek.

Sport v roce 2024

14. 6. - 14. 7. Fotbalové EURO, Německo
29. 6. - 21. 7. Cyklistická Tour de France
1. - 14. 7. Tenisový Wimbledon

Témata: Jan Baránek