Český badmintonista Petr Koukal na Evropských hrách v Baku.

Český badmintonista Petr Koukal na Evropských hrách v Baku. | foto: Foto: Markéta Navrátilová/www.olympic.cz

Badmintonista Koukal se postupem na ME přiblížil olympijskému Riu

  • 0
Badmintonista Petr Koukal postoupil do osmifinále mistrovství Evropy a výrazně se přiblížil své třetí účasti na olympijských hrách. Třicetiletý reprezentant dnes na turnaji ve francouzském Mouilleron-le-Captif porazil poprvé v kariéře Estonce Raula Musta, s nímž měl před zápasem negativní bilanci 0:6. Roli favoritky potvrdila Kristína Gavnholtová a je rovněž v osmifinále.

Koukal s osmým nasazeným Mustem prohrál hladce 13:21 první set, poté se mu ale podařilo zápas otočit. S vědomím, že pokud by Estonci podlehl, do Ria de Janeiro se téměř jistě nepodívá, další dvě sady ovládl 21:18 a 21:16.

Vlajkonoš české výpravy z minulých her v Londýně vstupoval do ME na hraně postupu na OH, na které se badmintonisté kvalifikují podle světového žebříčku. V souboji o jedno české místo předčil Milana Ludíka, jenž v úterý vypadl v prvním kole.

Do turnaje dnes vstoupí v druhém kole sedmá nasazená Kristína Gavnholtová, jež má medailové ambice a podle papírových předpokladů by neměla mít problémy s domácí Yaelle Hoyauxovou.

Sedmá nasazená Kristína Gavnholtová by měla mít jistotu účasti v Brazílii díky postavení v žebříčku a na ME první zápas zvládla bez problémů. Domácí Yaelle Hoyauxovou přehrála 21:10 a 21:11.

Mistrovství Evropy v badmintonu v Mouilleron-le-Captif

Muži
Dvouhra - 2. kolo:
Koukal (ČR) - Must (8-Est.) 2:1 (-13, 18, 16)

Ženy:

Ženy:
Dvouhra - 2. kolo:

Gavnholtová (7-ČR) - Hoyauxová (Fr.) 2:0 (10, 11)

Čtyřhra - 1. kolo:
Kuubaová, Rüütelová (Est.) - Lajdová, Šikalová (ČR) 2:0 (12, 10).


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž