Gabriela Soukalová a její přítel badmintonista Petr Koukal při Světovém poháru...

Gabriela Soukalová a její přítel badmintonista Petr Koukal při Světovém poháru v Novém Městě. | foto: Petr Lemberk, MAFRA

Koukal je v Novém Městě nadšený. Neuvěřitelné, žasl přítel Soukalové

  • 24
Kromě hromového aplausu vyprodaných tribun Vysočina Areny čekala na českou biatlonistku Gabrielu Soukalovou v cíli jejího úseku páteční smíšené štafety ještě jedna sladká odměna - polibek a objetí od jejího přítele, badmintonisty Petra Koukala.

O památeční snímek šťastného páru na Nové Město na Moravě a stříbrný úspěch ve Světovém poháru se pak postarala Veronika Vítková, která dvojici úspěšných sportovců vyfotila proti zaplněným ochozům.

„Tohle je něco neskutečného,“ chválil Koukal atmosféru novoměstského kotle. „Když minulý týden na mistrovství republiky v badmintonu v Karviné přišlo 600 lidí, bylo to na Česko úžasné maximum, které mě překvapilo,“ přiblížil prostředí republikového šampionátu.

„Ale když vidím tohle, máme před sebou hodně práce. Budeme potřebovat, aby vzal pan Hamza badminton do svých rukou,“ zmínil prezident Českého svazu biatlonu, který je zároveň šéfem organizačního výboru Světového poháru v Novém Městě.

„Atmosféra tady je úžasná od začátku až do konce. Nejen když střílí a jedou naši závodníci,“ chválí fanoušky. „Když je člověk mezi diváky a vnímá ty emoce, je to něco neuvěřitelného,“ dodává.

Kvůli Světovému poháru Koukal oželel podporu své přítelkyně na mistrovství republiky. „Věděli jsme už dlouho, že je to týden před tímto vrcholem. Ona mě chtěla překvapit a přijet, ale já jsem jí to zakázal,“ usmívá se. „A teď jsme za to rádi,“ těšil ho skvělý výsledek.


Program biatlonové sezony 2024/2025

Světový pohár v biatlonu v sezoně 2024/2025 začne 30. listopadu ve finském Kontiolahti. O poslední body pak biatlonisté zabojují 23. března 2025 v Oslu. Pro české fanoušky je klíčový především 6. březen, kdy začnou klání v Novém Městě na Moravě.

25. 11. 2023 - 17. 3. 2024 (výsledky závodů)

24. 11. 2024 - 23. 3. 2025 (program závodů)