Argentinec remizoval, ale stále je v čele

Liberec - Mezinárodní šachový turnaj Open Liberec 2006 se zápočtem do světového žebříčku ELO FIDE se včera přehoupl do své druhé poloviny odehráním 5. kola. V něm dosud vedoucí hráč, mezinárodní mistr Mario Leskovar z Argentiny, rychle remizoval bílými kameny s ruským mistrem FIDE Chudinovskim a po čtyřech výhrách tak zaznamenal první bodovou ztrátu.

V úterý večer Leskovar porazil Němce Natsidise a byl po 4. kole jediným hráčem bez bodové ztráty. Tehdy vedoucí Rakušan Krumphals totiž podlehl turnovskému šachistovi Benešovi.

Hlavní favorit turnaje, mezinárodní mistr Mikrut z Polska, v úterý jen remizoval s Kateřinou Němcovou z klubu OAZA Praha, která právě ten den slavila šestnácté narozeniny.

Včera však Mikrut přehrál domácího hráče Palduse a začlenil se tak do početné stíhací skupiny čtyřbodových hráčů. Kromě Leskovara měl 4,5 bodu ještě Jan Bartoš z ČSOB Litoměřice.

Mistrovství Evropy veteránů v mezinárodní dámě, které se odehrává v historickém sále radnice, má za sebou úvodní čtyři kola, po nichž se do čela propracoval Nizozemec Teer. Z českých zástupců se nejvíce daří Křištovi, který se nachází na 7. místě průběžného pořadí.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž