Anna Fernstädtová

Anna Fernstädtová | foto: Jan Kasl, Sport Invest

Skeletonistka Fernstädtová zopakovala v SP sedmé místo

  • 1
Skeletonistka Anna Fernstädtová obsadila ve druhém závodu Světového poháru v Lake Placid sedmou příčku. Zopakovala tím umístění z minulého týdne.

Podobně jako při premiérovém startu v SP v českých barvách na této trati se ani tentokrát nevyhnula chybám, díky výbornému druhému kolu se ale dokázala posunout z 12. příčky do elitní desítky.

Třiadvacetiletá česká reprezentantka po úvodní jízdě ztrácela na vedoucí Jelenu Nikitinovou více než sekundu, ve druhém kole ale zajela třetí čas. V součtu ztratila na Rusku, která byla nejrychlejší v obou kolech, 1,60 sekundy.

„Druhá jízda byla skoro perfektní, byl to třetí nejlepší čas ze všech, takže jsem si napravila nepovedené první kolo, za což jsem šťastná,“ uvedla Fernstädtová v tiskové zprávě agentury Sport Invest. „Šesté (místo) by sice bylo ještě o něco hezčí, protože ve skeletonu chodí na pódium při vyhlašování prvních šest závodnic, ale věřím, že se dočkám taky,“ dodala.

Druhá skončila vítězka úvodního závodu z Lake Placid Jacqueline Löllingová z Německa. Třetí byla minule stříbrná Rakušanka Janine Flocková, od níž nakonec Fernstädtovou dělilo 42 setin. Dvojnásobná juniorská mistryně světa a čtvrtá žena z letošního MS ztrácela v obou kolech na startu, kde patřila k nejhorším.

Po dojezdu druhé jízdy ale dlouho čekala v prostoru pro vedoucí závodnici a sledovala, jak soupeřky kazí. „Je lepší stát tam dole jako první závodnice než dojet do cíle a hned se propadnout níž. Ve Světovém poháru za sebou nemám tolik závodů, takže se mi mockrát nepoštěstilo, abych byla na pozici průběžně nejlepší skeletonistky. Tohle bylo asi potřetí v životě. Dřív mi nešla druhá kola, dneska se to otočilo,“ řekla.

Fernstädtová se vrátila do Světového poháru po roční pauze, neboť po loňském odchodu z německé reprezentace do české nemohla mezi elitou startovat. Body pro účast v SP si pražská rodačka vyjela v minulé sezoně v Interkontinentálním poháru, který ovládla.

Nyní čeká závodnice delší pauza a přesun do Evropy. „V celkovém hodnocení Světového poháru jsem sedmá, což není vůbec špatné. Chtěla jsem být v top 10, to se mi daří, takže jde všechno podle plánu. Teď už se těším na Vánoce, po nich se bude závodit v Evropě, kam se těším a věřím, že se dokážu ještě zlepšovat,“ dodala nejlepší juniorka v SP.

Závody SP v jízdě na skeletonu v Lake Placid (USA)

Ženy: 1. Nikitinová (Rus.) 1:49,93 (54,76+55,17), 2. Löllingová (Něm.) -1,12 (55,23+55,82), 3. Flocková (Rak.) -1,18 (55,54+55,57), ...7. Fernstädtová (ČR) -1,60 (55,83+55,70).

Průběžné pořadí SP (po 2 z 8 závodů): 1. Löllingová 435, 2. Flocková 410, 3. Nikitinová 409, ...7. Fernstädtová 336.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž