Fotbalisté Tampa Bay Buccaneers ladí taktiku, s číslem 12 mozek hry Tom Brady.

Fotbalisté Tampa Bay Buccaneers ladí taktiku, s číslem 12 mozek hry Tom Brady. | foto: Kim Klement-USA TODAY Sports, Reuters

Rekordní zájem o lístky na premiérový fotbal v Německu. Brady láká Evropu

  • 1
Zápasy slavného Bayernu Mnichov nebo reprezentace? Ale jděte. Nejžádanější sportovní lístky v Německu v příští sportovní sezoně jsou na zápas NFL hraný v Mnichově mezi Tampa Bay Buccaneers a Seattle Seahawks. Někde se podle americké stanice NBC vyšplhaly ceny až na 30 tisíc dolarů (přes 700 tisíc korun).

Možnost vidět legendárního quarterbacka a symbol amerického fotbalu Toma Bradyho je pro evropské fanoušky extrémně lákavá. Výběr premiérového zápasu na německém území se NFL neuvěřitelně povedl.

Buccaneers s Bradym jsou momentálně symbolem nejslavnější ligy amerického fotbalu. Seahawks sice po trejdu populárního Russella Wilsona v následující sezoně zřejmě nebudou patřit mezi favority na play off, v Evropě jsou ale dlouhodobě velmi populárním týmem.

Tomu odpovídá i enormní zájem o lístky. O ty se v týdnu, kdy šly do prodeje, přihlásily téměř dva miliony zájemců. Má to jeden háček, Allianz Arena v Mnichově má na zápas kapacitu okolo 75 000 míst.

Na koho se dostala řada, tak měl velké štěstí. Zvlášť proto, že běžné lístky se prodávaly v cenové relaci mezi 65 a 165 dolary. Ty byly ale během pár minut vyprodány.

Český podcast o dění v americkém fotbalu:

Velký zájem byl i mezi českými fanoušky NFL. Stovky z nich se pokoušely vstupenku získat, ale jen pár jich bylo úspěšných. Přitom o cestě do nedalekého Mnichova uvažovalo opravdu hodně z nich.

Třináctého listopadu to bude velká událost pro americký fotbal v Evropě. Zápasy v britském Londýně už jsou tradicí řadu let. V nové sezoně tam NFL zavítá celkem se třemi zápasy.

Do Německa se podívá poprvé, přitom je tam americký fotbal velmi populární. I proto enormní zájem o lístky není pro nikoho překvapením. Na StubHub začínaly ceny lístků na 565 dolarech a stovky nejatraktivnějších se vyšplhaly až na částku přesahující 30 tisíc dolarů.

„Pro NFL je Německo obrovskou marketingovou příležitostí a pro fanoušky ze střední a východní Evropy je to hodně blízko,“ pochvaluje si expert Rich Eisen.

Před zápasem v Německu čeká Londýn na tři duely během měsíce října. Druhého se na stadionu Tottenham Hotspur utkají Minnesota Vikings a New Orleans Saints, o týden později na stejném místě slavné týmy New York Giants proti Green Bay Packers. Program na anglické půdě zakončí 30. října duel Denver Broncos a Jacksonville Jaguars.

Vrchol přijde 13. listopadu v Mnichově.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž