Zraněný Brhel ve Slovinsku nepojede

Praha - Pátý díl Grand Prix bude muset vynechat český plochodrážní jezdec Bohumil Brhel. Důvodem je zranění ramene, které se přivodil v úterý na závodech švédské ligy. Brhel v první jízdě nešťastně upadl. Po návratu do České republiky se podrobil vyšetření a lékaři mu start ve Slovinsku zakázali. "Je to pro něj další smolný okamžik sezony," řekl reprezentační manažer Josef Laštovka.

Do Slovinska ze stálých jezdců GP neodcestují zraněný Dán Hans Andersen ani jeho reprezentační kolega Bjarne Pedersen, jenž si minulý týden zlomil klíční kost.

Do šampionátu se naopak vracejí Britové Mark Loram a Lee Richardson, následky zranění již překonal i Australan Ryan Sullivan.

Na jednu ze svých nejoblíbenějších drah již ve čtvrtek v poledne odjede pátý muž průběžné klasifikace Grand Prix Lukáš Dryml.

"V Kršku se mi tradičně daří. Před dvěma lety jsem tady vybojoval postup do Grand Prix a loni se probojoval mezi osm nejlepších. Takový výsledek bych bral i letos," řekl plochodrážník.
 
Sobotní Grand Prix Slovinska rozdělí seriál na dvě poloviny. Druhá část začne 23. srpna v Göteborgu, dva týdny nato budou nejlepší světoví jezdci závodit v Praze.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž