Změna nebude, Honda v Hradci zůstává

Hradec Králové - Nadějně vypadající změna se nekoná. Hradecká stáj KL Intermoto bude i ve své čtvrté sezoně v mistrovství světa silničních motocyklů třídy supersport jezdit na motocyklech značky Honda. A to i přesto, že několik týdnů vedla nadějná jednání s konkurenční Yamahou.

"Velmi si vážíme toho, že jsme Yamahou byli osloveni, nakonec jsme se ale rozhodli nechat vše při starém," uvedl spolumajitel a manažer KL Intermoto Josef Kubíček. "Šlo by časově i ekonomicky o velmi náročnou změnu."

Yamaha hradecké stáji nabídla velmi slušné zázemí. "Bohužel by ale nebylo jisté, jak bychom stihli blížící se začátek šampionátu," vysvětluje Kubíček.

S motocykly Honda má KL Intermoto už tříleté zkušenosti, teď by je tým rád zúročil k ještě výraznějším výsledkům. "Už teď jsme prakticky připraveni, navíc od Hondy dostaneme další pomoc," uvedl manažer.

Stejně jako v této sezoně obsadí obě místa v týmu zahraniční jezdci. K Francouzi Lagrivovi se vrací sanmarinský borec William de Angelis, který po pádu hned v prvním závodě loňského šampionátu zbytek sezony promarodil se zraněnou rukou. "Už je v pořádku a brzy začne testovat," těší Kubíčka.

Nový ročník mistrovství světa třídy supersport, jež se jezdí jako součást světového šampionátu superbiků, začne na konci února na okruhu v katarském Dohá.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž