Závody i skoky diváky uchvátily

Ostrava - Čtyřicet tisíc korun, na které si motokrosař Jan Zaremba dělal zálusk, musel nakonec jezdec z Petrovic u Karviné oželet. O cenu pro vítěze pátečního i sobotního závodu třídy Open na LR Cosmetic Ados Cupu MotoXshow v ostravské ČEZ Aréně totiž nemohl ani bojovat.

"Při tréninku jsem špatně dopadl na stupačku a udělal jsem si výron v kotníku. Mám to oteklé, nešlo s tím závodit," vysvětloval svou neúčast aktuální domácí motokrosový šampion třídy Open.

Ovšem i bez Zaremby byly halové závody ve třídě Open v Ostravě velmi dramatické. Zasloužili se o to mimo jiné Zarembovi kolegové z domácí stáje LR Cosmetic Ados Racing Team. Filip Neugebauer v pátek nestačil jen na Jana Brabce, v sobotu však už nikoho před sebe nepustil.

"Je to perfektní rozjezd sezony," usmíval se Neugebauer.

Dalšího jezdce domácí stáje Josefa Kulhavého provázela smůla. V pátek se mezi nejlepší neprotlačil a v sobotní finálové jízdě ho o úspěch připravil nezaviněný pád.

"Závody v hale nejsou pro mě to hlavní, ale chtěl jsem se ukázat doma," mrzelo bíloveckého závodníka. "Ale dělám ještě chyby, seznamuju se s motorkou," řekl Kulhavý, který po loňském triumfu na mistrovství republiky ve třídě do 125 ccm poprvé startoval ve třídě Open.

V pátek i v sobotu zaplněná hala tleskala i jezdcům nižších kubatur a především freestylistům. Salta Libora Podmola a Petra Piláta diváky doslova uchvacovala.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž