NA TRATI. Takhle plzeňská posádka Václav Pech a Petr Uhel při Barum Rally míjela fanoušky u obce Zádveřice na Zlínsku.

NA TRATI. Takhle plzeňská posádka Václav Pech a Petr Uhel při Barum Rally míjela fanoušky u obce Zádveřice na Zlínsku. | foto: ČTK

Zase budu nervózní, přiznal Pech před Šumavskou rallye

  • 0
Když před dvěma týdny na Valašské rallye dojel se spolujezdcem Petrem Uhlem čtvrtý, viděl, že na extrémně rychlých erzetách jeho produkční Mitsubishi Lancer EVO IX speciálům S2000 prostě nestačí.

Přesto plzeňský pilot Václav Pech nesmutnil. "Na Šumavě to už snad bude jinak. Zrychlíme," plánoval plzeňský pilot. Pro to, aby tahle slova naplnil, udělal v posledních dnech všechno.

Svůj vůz předělal tak, že nyní pasuje do specifikace R4.

"Předělávky přitom ještě nejsou zcela kompletní. Nestihli jsme upravit podvozek. Ale už nyní je auto výrazně lehčí než na Valašce. O kolik? Zhruba o 80 kilogramů," hlásil včera Václav Pech.

"Domácí" Mogul Rallye Šumava vyhrál dvakrát. Předloni a v roce 2007. Před rokem dojel čtvrtý, především vinou poruchy na předním diferenciálu. "Těším se zase moc, vždyť Šumava je pro mě domácí závod. Zase bude okolo trati spousta mých fanoušků. A zase, jako ostatně vždy, budu na startu lehce nervózní," přiznal Plzeňan.

Včera ještě nedokázal posoudit, jak moc se úpravy vozu odrazí na jeho rychlosti. "To se uvidí až v samotném závodě. Ale rychlejší by teď naše mitsubishi mělo být v každém případě. Věřím, že je to další krok, abychom se zase o něco víc přiblížili speciálům S200 Romana Kresty a Pavla Valouška," konstatoval Pech.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž