Vybuchla pod kamionem mina?

Siva - Den co den přináší Rallye Dakar dramatické situace a jednou z těch dnešních byla dosud neobjasněná exploze pod kamionem MAN Rakušana Güntera Pichlbauera. Na spojovacím úseku nedaleko hranic Libye s Egyptem utrhla neznámá výbušnina zadní nápravu vozu a organizátoři museli tuto část trati, která byla závěrečnou částí etapy, uzavřít. Ostatní závodníci, kteří se k místu nehody blížili, museli počkat, až se podaří vrak vozu odstranit a zabezpečit okolí. Posádka vyvázla bez zranění.Tomeček v 11. etapě + další nové informace
Ředitel závodu Hubert Auriol nevyloučil, že Pichlbauer najel se svým vozem na minu, která zde mohla zůstat po druhé světové válce. V této části egyptské pouště je jich údajně velké množství.

Ze Sivy se ozval navigátor Tomáše Tomečka Jaromír Martinec, který uvedl, že pod nákladním vozem explodovala skutečně mina. "Podle toho, co zatím vím, byla to mina. Pichbauer na ni najel přímo na vytyčené trase," řekl Martinec, který je s kolegy již v bivaku.

Kvůli incidentu se celý konvoj zastavil a čeká se na příjezd specialistů, kteří zkontrolují následující úseky, zda se tam nenacházejí další miny. V koloně vozidel, které čekají na místě, uvízl i Tomečkův kolega Petr Vodák s doprovodným kamionem.

Pichlbauer byl dnes klasifikován jako sedmý a stejná příčka mu patří i v celkovém pořadí. Exploze jej zastavila až v závěrečném pojovacím úseku dlouhém 147 kilometrů.

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž