Vršecký testoval speciál pro světový rekord

Hradec Králové - Český truckový jezdec David Vršecký si vyzkoušel, jaké to je pádit po silnici rychlostí vyšší než 270 km/h. Ve svém speciálu trénoval na vlastní rychlostní světový rekord, který se pokusí překonat za dva týdny. Neobvyklý program už měl v pátek, proháněl se po ledové ploše v Krefeldu na speciální motokáře.

Závodní stáj Buggyra vyrazila testovat vůz přímo na místo, kde se pokus o překonání třísetkilometrové hranice za dva týdny uskuteční.

Na uzavřeném úseku dálnice D11 nedaleko Hradce Králové mohl po téměř tříleté pauze znovu vyzkoušet sílu obdobného vozu, s nímž v únoru 2003 rekord  stanovil. Tehdy na uzavřeném dálničním úseku u Dubaje dosáhl rychlosti 281,733 km/h.

Vršecký si jízdní vlastnosti vozu pochvaloval. "Tahač se choval velmi dobře, neměli jsme výrazné potíže," řekl po testování třicetiletý jezdec.

Útok na rekord se uskuteční na "hradecké" dálnici v rámci projektu  "Hotliner World Speed Record Challenge" 9. a 10. prosince. Aby mohl být rekord uznán, musí závodní vůz letmý kilometr absolvovat dvakrát v opačném směru. Výsledkem bude průměr z naměřených časů.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž