Vrchaře čeká tradiční Ecce homo

Šternberk - Kvalitní startovní pole bude mít nedělní čtvrtý závod mistrovství Evropy, který se uskuteční na trati Ecce homo ve Šternberku. Ozdobou bude zejména start dvojnásobného vítěze tohoto závodu Maďara László Szasze s vozem Reynard 93 D. Pozornost přitahuje také vůz Osella PA20S, s kterým pojede Ital Simone Faggioli. Napínavé souboje slibuje skupina CN, kde je přihlášeno čtrnáct vozů v čele s Otakarem Krámským, Vladimírem Doubkem a Milošem Benešem, kteří budou mít hlavní soupeře v Italech Fausto Bormolinim, Giulio Regosovi a Renzo Napionem.

Z dalších českých jezdců by měli do pořadí na předních místech v absolutní klasifikaci promluvit Patrik Semlbauer a Dušan Nevěřil. V kategorii cestovních vozů ve skupině A je hlavním uchazečem o prvenství vedoucí jezdec seriálu Robert Šenkýř na voze BMW M3.

Traťový rekord drží z roku 2000 Walter Leitgeb časem 2:58,03 minuty. V sobotu od 9:00 jsou na programu tréninkové jízdy. V neděli v 9:30 odstartuje první závodní jízda, druhá je na programu ve 13:00.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž