Diskuze

VIDEO: Když brněnský okruh nebyl bezpečný. Má na kontě osm obětí

Pro některé piloty je ten okruh nudný, pro jiné náročný, ale v jednom se vždy shodnou: současný Masarykův okruh je bezesporu bezpečný. Jenže v minulosti nebýval. V dobách, kdy se v Brně závodilo na normálních komunikacích a jezdci v plné rychlosti projížděli i po dlažbě, tu zahynulo celkem osm motocyklistů. Pět ještě v éře, kdy Brno nebylo součástí světového šampionátu, další trio po roce 1965, v době "světové".
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OK

O Brnu a smrti je i jedna působivá povídka Bohumila Hrabala: Smrt pana Baltisbergera.

0 0
možnosti
KH

Kde je zatáčka u kamenolomu?

0 0
možnosti
Foto

Za Farinovou zatáčkou, ostrá pravá před Kohoutovicema.

0 0
možnosti
ZH

Milan Radosta prezentuje tragické informace v rámci daného klipu dost nechutným způsobem! Z hlediska obsahu je dosti iracionální porovnávat z hlediska bezpečnosti současný, speciálně vybudovaný okruh se starou tratí. Současný Masarykův okruh, 5,4 km dlouhý, vybudovaný nedaleko Ostrovačic, nemá v  podstatě s Brnem teritoriálně vůbec nic společného! Stará trať vedla mimo jiné Kohoutovicemi a Novým Lískovcem, tedy mezi domy, kde nebylo vůbec možné zajistit takovou bezpečnost. Něco jako TT na ostrově Man, pouze podstatně kratší.

1 2
možnosti
PU

P20e78t16r 83U88r60a18m

16. 8. 2015 20:30

Nechapu, co je na tom nechutneho, chybi vam tam podbarveni srdceryvnou hudbou jako na Nove? Driv se takhle zavodilo bezne, stare Spa, Nurburgring, Montjuic park, Clermont-Ferrand, Sachsenring atd., vsude se zavodilo mezi stromy.

3 0
možnosti