Visačka s nápisem Team a tričko Buggyry. Svalovec Van Vrey už patří do stáje.

Visačka s nápisem Team a tričko Buggyry. Svalovec Van Vrey už patří do stáje. | foto: Ondřej Bičiště, MF DNES

Německý herec řídil náklaďák ve válce, s Buggyrou míří na Dakar

  • 0
Když řídil vojenský náklaďák v Kosovu, vybuchovaly kolem něj granáty, svištěly kulky ze samopalů. Po válce skutečné chce německý herec Sebastian van Vrey poznat i tu klidnější, sportovní. S roudnickou stájí Buggyra se chystá na slavnou Rallye Dakar.

„Jezdil jsem na bojišti, to je sakra náročný terén. A byl jsem i pod těžkou palbou. Z toho pohledu bude Dakar brnkačka. Nikdo po mě nebude střílet ani usilovat o můj život.“

Potetované paže, bicepsy velké jako stehna běžného smrtelníka, vyholená hlava. Ale i trošku zakulacené bříško. V Buggyře ho překřtili na německého Buda Spencera.

Ve své domovině účinkuje v kriminálce Privatdetektive im Einsatz neboli Soukromý detektiv v akci, vysílá ji denně RTL2. „Máme sledovanost okolo 1,8 milionu diváků,“ chlubí se van Vrey. Natáčí i filmy v USA, zatím hlavně horory.

Právě díky své profesi se dostal k Buggyře. „Přes produkčního a kluky, kteří pro nás točí. Je hrozně nadšený naším týmem. A Dakarem,“ říká.

Buggyra má tým s Tatrou, van Vrey bude na nadcházejícím Dakaru v doprovodném vozidle. A v roce 2016 už chce řídit sám.

„Jsem fanoušek terénních závodů, mám hummera, jezdím malé amatérské podniky a teď jsem v testovacím offroad programu Buggyry. Poprvé jsem řídil její Fat Boy,“ zmínil Němec kamion nazvaný Tlouštík, „a prý to ode mě bylo hodně dobré!“

Pro roudnickou stáj je zajímavý i díky německému trhu. „Plus je, že k nám jde odjinud než ze sportovního prostředí, kde je v Německu velká konkurence,“ zamlouvá se Kalivodovi.

Van Vrey navštívil víkendové mistrovství Evropy tahačů v Mostě a říkal: „Krásné závody! Buggyra je fakt nejlepší.“ Na autodromu ho plno lidí zastavovalo.

„Bylo tady hodně Němců, chtěli fotky, autogramy. Doma na takovou akci vůbec nemůžu vyjít,“ tvrdí o své popularitě.

Umělcem je teprve pár let, herectví studoval na Floridě. „Sestra je herečka, táta taky, i máma byla,“ tvrdí pořízek, jemuž táhne na padesát. Dvanáct let pracoval v armádě, před nasazením za KFOR v Kosovu školil Special forces. Od nich si vzal i slogan, že na Dakaru chce vyzvat ty nejlepší: „Můj cíl je Mess with the best!“


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž