Valtteri Bottas z Mercedesu oslavuje svůj triumf ve Velké ceně Rakouska formule...

Valtteri Bottas z Mercedesu oslavuje svůj triumf ve Velké ceně Rakouska formule 1. | foto: Reuters

Mercedes si pojistil Bottase, s vicemistrem světa prodloužil smlouvu o rok

  • 2
I v následující sezoně světového šampionátu formule 1 bude Valtteri Bottas jezdit za Mercedes. Finský pilot působí v německé elitní stáji od roku 2017, kdy se stal nástupcem Nica Rosberga, jenž po zisku titulu v předchozí sezoně nečekaně ukončil kariéru. „Jsem šťastný, že můžu zůstat a navázat na naše dosavadní úspěchy,“ hlásil Bottas.

„Jsem si jistý, že jsem teď silnější než kdy jindy, ale laťka se dá vždy zvednout. Mercedes vyznává stejnou filozofii - stále se zlepšovat a být hladový po dalších úspěších,“ řekl druhý muž průběžného pořadí šampionátu, který prodloužil kontrakt o další rok.

Třicetiletý Bottas, jenž odstartoval kariéru ve formuli 1 v roce 2013 ve Williamsu, si dosud připsal osm vítězství. Naposledy se radoval v letošním úvodním závodu v Austrálii. V celkové klasifikaci skončil nejlépe loni druhý.

„Letos bojuji o titul a tím, že zůstávám v Mercedesu, budu mít skvělou výchozí pozici i v příští sezoně,“ podotkl Bottas před víkendovou Jubilejní Velkou cenou v Silverstonu.

Zástupce Mercedesu, jenž v posledních šesti letech vládne seriálu, ještě čeká jednání s týmovou jedničkou Britem Lewisem Hamiltonem. Šestinásobnému mistrovi světa a průběžně vedoucímu jezdci letos končí smlouva a předpokládá se, že ji rovněž prodlouží.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž