Trojan: Body budou hodně vysoko

Klatovy - Pilot klatovské stáje JOKA Karel Trojan je zatím pátý v českém mistrovství v automobilových rallye. Před startem pátého podniku, kterým je zlínská Barum Rallye, ale na tak vysoké umístění nepomýšlí. Říká, že bude spokojený s tím, když se probojuje do první bodované desítky. Za největšího soupeře považuje meteorology ohlašovanou vlnu veder. Ještě před rokem byla Toyota Celica GT Four, se kterým Karel Trojan útočil na nejvyšší příčky. Před letošní Barum Rallye, která odstartuje ve Zlíně v sobotu jako pátý díl mezinárodního mistrovství České republiky v automobilových soutěžích, však Trojan vidí své šance mnohem skromněji.

Ve startovní listině je totiž tucet speciálů nejsilnější kategorie WRC. „Budu rád, když se dostanu do první desítky a získám tak nějaký bod do šampionátu. Nejde jen o vozy WRC. K nim je třeba připočítat ještě Mitsubishi Carisma skupiny A Michala Garguláka a pokud budou silnice suché tak také Peugeota 306 Maxi Jindřicha Štolfy," uvedl Karel Trojan.

Jeho soupeřem ale v poslední době nejsou jen speciály WRC. Bojuje také s vlastním zdravím. Lékaři totiž před prázdninami zjistili, že prodělal mononukleózu, infekční onemocnění zasahující játra. Trojan si už od zimy stěžoval na to, že je rychle unavený. Ani jeden soutěžní podnik nedokončil bez zdravotních problémů.

Přesto skončil dvakrát čtvrtý. „Lékaři mně předepsali jaterní dietu a odpočinek. Prý léčení bude dlouhé asi čtyři měsíce, takže jsem nyní v polovině. Ovšem námaha mně nedělá dobře, stále cítím poměrně rychle únavu," řekl Trojan.

Následky onemocnění poznal naplno už při Rallye Bohemia, kdy ke konci prvního dne soutěže uvažoval o tom, že odstoupí. „Byl jsem fyzicky na dně. Ničilo mně především vedro. Toho se obávám také ve Zlíně. Předpověď počasí bohužel říká, že má být až třicet stupňů. Těžký proto bude stejně jako při Bohemii první den, který je hodně dlouhý a horko mně dá zabrat. Teď jsem před Barum Rallye opravdu odpočíval a věřím, že tentokrát budu v lepší kondici," doplnil Karel Trojan.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž