Titul obhajuje Australan Atkins

Praha - V Košeticích u Pelhřimova v neděli prvním závodem odstartuje čtyřdílný seriál mezinárodního mistrovství České republiky v superkrosu o Pohár Novaservisu. Seriál se se letos odjede v rozmezí pouhých osmi dnů. Na startu se představí obhájci prvenství ve třídě open Novozélanďan Darryl Atkins se zapůjčeným čtyřtaktním motocyklem KTM 45O a ve třídě do 125 ccm Michal Votroubek na yamaze.

K favoritům ve třídě open patří i Petr Masařík, Miroslav Kučírek, Ital Davide Degli Esposti a Rakušan Marcus Mauser. Po roční přestávce a dlouhodobém léčení zlomené ruky se vrací na superkrosovou trať Zdeněk Kostelecký, který v loňském ročníku skončil na čtvrtém místě. "Po tak dlouhé pauze si nechám vyhlídky na umístění až po prvním závodě v Košeticích," tvrdí Kostelecký.

Ve třídě do 125 ccm bude mít obhájce titulu Votroubek největší soupeře v Martinu Michkovi a Jiřím Bittnerovi, kteří před rokem skončili v šampionátu na druhém a třetím místě. Ozdobou bude také start Slováka Tomáše Bučence, na trať se vrací František Brumla, který už uvažoval o ukončení aktivní činnosti.

Votroubek se roli favorita brání. "Přípravu jsem nestihl, protože jsem po závodě mistrovství Evropy ve Francii onemocněl a tréninkový výpadek bych chtěl ještě do neděle částečně dohnat. Na startu bude velmi silná konkurence," uvedl Votroubek.

Tréninky začínají v Košeticích v 9.00, samotný závod ve 12.00.

Šampionát pokračuje hned v úterý 6. července v Kramolíně u Nepomuku na Plzeňsku, závěrečné dva závody se pojedou 10. a 11. července v Litovli.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž