Tisk opěvuje další triumf Schumachera

  • 19
Praha - Vítězství Michaela Schumachera ve Velké ceně Evropy F1 vyvovalo euforický ohlas v evropských mediích. Německý pilot Ferrari se po výpadku v Monte Carlu znovu vrátil na nejvyšší stupínek "Monte Carlo je zapomenuto. Po dvojitém úspěchu Ferrari nemá Schumi žádného soupeře," napsal italský deník La Repubblica.

"Schumacher se cítil jako doma. Šampion se vrátil v nejlepší formě," dodal ve stejném duchu britský The Guardian.

Ani jeden z jezdců Ferrari se na stupních vítězů neradoval, vítězný Schumacher i druhý Rubens Barrichello uctili památku zesnulého šéfa Fiatu Umberta Agnelliho.

"Dvojitý úspěch Ferrari pro Umberta Agnelliho," zdůraznil tuto skutečnost v titulku italský list Il Secolo XIX.

Podle španělského deníku El Mundo by se měly všechny ostatní stáje za své vystoupení v Německu stydět. "Dominance Ferrari je pro konkurenci prakticky urážkou na cti. Michael Schumacher a Barrichello volili naprosto odlišné strategie, ale nakonec byli oba vepředu."

Závod se znovu nevydařil stáji McLaren, jejíž jezdci Kimi Räikkönen i David Coulthard kvůli poruchám motoru nedojeli ani do poloviny. "McLaren - naprostá tragédie," konstatovala stručně italská La Stampa.

O moc lépe v neděli nedopadl ani Williams, když se oba jeho závodníci Juan Pablo Montoya a Ralf Schumacher srazili hned v první zatáčce. Mladší z bratrů Schumacherových musel ze závodu okamžitě odstoupit, Kolumbijec Montoya si nakonec dojel alespoň pro bod za osmé místo.

"Williams a McLaren se sesypaly," dodala Gazetta dello Sport.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž