Smrž byl při testech mezi elitou

  • 6
Jílovice - Takový úvod sezony si asi ani sám Jakub Smrž nepředstavoval. Na prvních oficiálních testech IRTA na okruhu Cataluňa byl první den čtvrtý a druhý den se posunul na třetí příčku. Tak dobrý začátek sezony je pro Jihočecha povzbuzením. Poprvé startuje na aprilii a je v novém českém týmu Cardion AB Motoracing Karla Abraháma.

Smrž má poprvé ve své kariéře odpovídající podmínky. V jeho týmu je za továrnu Aprilia jako poradce Mauro Noccioli, který se podílel na úspěších Italů Capirossiho, Rossiho nabo Locatelliho. Byl u toho, když jezdci získali i tituly mistrů světa.

Jeho syn se v týmu Cardion věnuje telemetrii a třetím Italem kolem Smrže i jeho kolegy Karla Abraháma mladšího je mechanik. Z týmu Nizozemce Molenaara, kde jezdil Smrž minulé dvě sezony, je jeho další mechanik, který se rozhodl ve spolupráci se Smržem pokračovat.

"Motorka funguje velice dobře," vzkázal ze Španělska jezdec. Dodal, že mechanici jen dolaďují nastavení stroje. Za Smržem při testech skončili Dovizioso, Porto, Simoncelli, West nebo Poggiali a další.

Testy jsou povinné pro všechny piloty. Jejich výsledky ale nelze přeceňovat. Vše ukážou první závody.

MS Racing vyrazil Do Španělska dnes brzy ráno vyjel i český tým Martina Smrže MS Racing. Bude testovat nové motocykly na dvou okruzích.

V týmu jsou Britové Richard Cooper a Barry Burrel. Na okruhy se vrací i mladší bratr Jakuba Matěj Smrž. spolu s Cooperem bude startovat v Poháru FIM superstock do 1000 ccm. Burrel pojede MS třídy superstock do 600 ccm.

"Budeme testovat na okruzích Cartagena a ve Valencii,"upřesnil otec obou jezdců Martin Smrž. "Pokud k tomu budou podmínky, vyzkoušíme i další okruhy.

"Koncem března se ve Valencii pojedou oficiální testy obou tříd, kde MSRacing pojede. Cooper byl vminulé sezoně celkově třináctý. Letos by měl při závodech výrazněji nakouknout do první desítky, o kterou přišel jen o pár bodů.

■ Druhý test 250 ccm
1. Jorge Lorenzo 1:46,563 2. Alex De Angelis -0,669 3. Jakub Smrž -0,712 4. Hector Barbera -0,867 5. Roberto Locatelli -1,163 Všichni uvedení jezdci startují na stroji Aprilia. Na 6. místě byla první Honda, na které startuje Japonec Juki Takahaši. Na Lorenza ztrácel 1,312 vteřiny.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž