Šenkýř vrhl všechny síly na obhajobu

Brno - Automobilový závodník do vrchu Robert Šenkýř má před letošní sezonou jediný cíl, obhájit loňský titul mistra Evropy v kategorii I cestovních vozů. Rozhodl se proto netříštit síly a raději vynechá domácí vrchařský šampionát.

"Skloubit program doma s mistrovstvím Evropy je velmi náročné. Znamená to závodit pětadvacet víkendů v řadě. Celý tým za těchto podmínek musí pracovat pod nesmírným tlakem," řekl Šenkýř, který se naopak o volných víkendech zaměří na okruhové mistrovství České republiky.

Představí se už v Jarní ceně Brna s okruhovým vozem BMW M3, ve kterém bude jeho spolujezdcem Štefan Rosina.  "V dalších závodech už bude Rosinovým partnerem jeho otec. Kvůli kolizi s termíny vrchařského mistrovství Evropy jsme museli rozdělit tým na dvě skupiny, přičemž jedna pojede vrchařský šampionát a druhá se bude věnovat domácím okruhům," dodal Šenkýř.

V mistrovství Evropy, které v kategorii cestovních vozů vyhrál jako třetí Čech po Josefu Kopeckém a Otakaru Krámském, bude Šenkýř startovat na loňském voze BMW M3.

"Po sezoně jsme auto rozebrali do posledního šroubku a kompletně ho repasovali. Na základě mých poznatků ze závodů jsme upravili podvozek. Největší změnou bude nová sekvenční převodovka, která by měla přinést výrazné zrychlení. Doufám, že s takto připraveným vozem budu atakovat traťové rekordy skupiny A," naznačil cíle Šenkýř.

Do termínového kalendáře mistrovství Evropy v závodech automobilů do vrchu je letos zařazeno celkem jedenáct závodů. Sezona odstartuje 25. dubna na rakouském Rechbergu, 6. června je na programu závod Ecce homo ve Šternberku a poslední závod se pojede 19. září v chorvatském Buzetu.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž