Etienne Bax a Ondřej Čermák

Etienne Bax a Ondřej Čermák | foto: Petr Lundák, MF DNES

Čermák pomohl Nizozemcům k titulu v Poháru národů v sajdkárkrosu

  • 0
Ondřej Čermák v roli spolujezdce Etiennea Baxe pomohl nizozemským pilotům k obhajobě vítězství v Poháru národů v sajdkárkrosu. V západočeském Kramolíně posádka nedávno korunovaných mistrů světa obsadila třetí a první místo ve svých soutěžních jízdách. Další stroje nizozemských šampionů řídili Koen Hermans a Gert Van Werven. Druzí skončili Britové a třetí Estonci.

České týmy obsadily v mistrovství světa družstev 8. a 13. místo. V úspěšnějším z nich dosáhli na nejlepší výsledek Lukáš Černý s francouzským spolujezdcem Bastienem Chopinem, kteří v závěrečné jízdě dne projeli cílem dvanáctí. Sestavu domácího A-týmu dále tvořily posádky Jan Polívka, Miroslav Zatloukal a Jan Boukal, Radek Vitoň.

V šampionátu čtyřkolek suverénně triumfovali Američané. Český A-tým v sestavě Jiří Kašpar, Adam Tuček, Jakub Kostelecký skončil desátý.

Sajdkárkros národů, závod MS družstev v Kramolíně (Plzeňsko):

1. Nizozemsko (E. Bax/Čermák, Hermans/De Veene, Van Werven/Van den Bogaart) 13, 2. Velká Británie 29, 3. Estonsko 32, ...8. Česko (Černý/Chopin, Polívka/Zatloukal, J. Boukal/Vitoň) 76, 13. Česko B (Žižlavský/Hanulík, Králíček/P. Boukal, Peták/Hotový) 10


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž