Riskantní útok Peškovi nevyšel, ale nelituje

Praha - O odvážný manévr se pokusil Lukáš Pešek v závěru nedělní Velké ceny Číny, ale místo útoku na čelo vyjel z trati a obsadil šesté místo. Přesto český motocyklový jezdec v kubatuře do 125 ccm risku nelituje. "Celý závod mě ohromně bavil a z toho závěru jsem byl nadšený, i když to nevyšlo," řekl Pešek.

Dvacetiletý jezdec si vysloužil za riskantní kousek pochvalu i od vedení továrního týmu Derbi, za který závodí.

"Jsou rádi, že se pokouším vyhrát, protože kvůli tomu tady jsem," uvedl Pešek, který v úvodu sezony šokoval druhým místem v Jerezu.

"Jestli budu čtvrtý nebo šestý, to už pro mě teď není takový rozdíl," konstatoval český závodník, jenž v průběžném pořadí seriálu mistrovství světa klesl na šesté místo.

Dramatický dojezd zažil už ve druhém závodu sezony v Dauhá, kde ho v posledním kole v boji o stupně vítězů srazil z motorky Ital Mattia Pasini.

Pak bodoval sedmým místem v Istanbulu a také v Šanghaji měl v plánu vylepšit svou bilanci.

"Před startem jsme se bavili s tátou, že pojedu na čtvrté páté místo, aby měl jisté body. Ale když mi před očima blikla cedule poslední kolo, řekl jsem si, že to zkusím," popsal Pešek vyvrcholení závodu, který vyhrál Mika Kallio z Finska.

Šanghaj, která hostila Grand Prix teprve podruhé, rád rychle opustil.

"Nemám to tam rád. Okruh je sice skvělý, ale jinak se mi v Číně nelíbí. Člověk se nedomluví anglicky, všichni pořád jen mávají rukama," uvedl.

Do středy bude odpočívat, pak vyrazí k dalšímu závodu do francouzského Le Mans s cílem opět atakovat stupně vítězů.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž