Ralf Schumacher

Ralf Schumacher je po těžké havárii při Velké ceně USA v Indianapolis převážen do nemocnice. | foto: Reuters

Ralf Schumacher vyvázl s pohmožděninami

Indianapolis - Německý pilot formule 1 Ralf Schumacher vyvázl z těžké nehody v dnešní Velké ceně USA v Indianapolisu jen s pohmožděninami. Zle vyhlížející karambol se pilotovi stáje Williams přihodil při nájezdu do cílové rovinky, kdy se jeho vůz z dosud nejasných příčin roztočil a v rychlosti kolem 300 kilometrů v hodině narazil zadní stranou do bariéry.

Podle prvních zjištění se nejednalo o jezdeckou chybu.

Trvalo několik minut, než se záchranářům podařilo německého  pilota vyprostit z vozu, jehož vrak zůstal stát na nebezpečném místě uprostřed cílové roviny. První prohlídky se dočkal ještě zaklesnutý v kokpitu, už při vyprošťování z vraku však hýbal hlavou i rukama a komunikoval s komisaři. Stěžoval si jen na bolesti ve spodní části zad. 

Sanita pak převezla Schumachera, který za deset dní oslaví devětadvacáté narozeniny, nejprve do lékařského centra na okruhu a později z preventivních důvodů ještě do nemocnice.

Tam podrobné vyšetření vyloučilo poškození hlavy, vnitřní zranění či zlomeniny. Závodník nicméně na klinice stráví pod dohledem lékařů celou noc.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž