Otřesený Tai Woffinden (vpravo) a bezvládný Tomasz Gollob po střetu ve Velké...

Otřesený Tai Woffinden (vpravo) a bezvládný Tomasz Gollob po střetu ve Velké ceně Švédska na ploché dráze | foto: AP

Plošinář Woffinden si místo titulu odvezl ze Stockholmu zlomeninu

  • 0
Lídr průběžného pořadí mistrovství světa na ploché dráze Brit Tai Woffinden si v sobotní Grand Prix ve Stockholmu zlomil pravou klíční kost, stejně jako v červnovém závodu v Cardiffu. Ve druhé jízdě se srazil s Polákem Tomaszem Gollobem, který dopadl ještě hůř.

Světový šampion z roku 2010 utrpěl otřes mozku a putoval do nemocnice s podezřením na zlomeninu sedmého krčního obratle.

Woffinden s velkým sebezapřením v závodu pokračoval, ale nasbíral jen sedm bodů a nepovedlo se mu v předstihu vybojovat titul. Mistrem světa se může stát jako první Brit od triumfu Marka Lorama v roce 2000. Po návratu ze Stockholmu dnes musel na operaci, po níž se bude snažit připravit na poslední závod seriálu, který se pojede  5. října v polské Toruni.

"Je to, jak to je. Sezona byla dlouhá a hrála se spousta hymen, ale počítá se ta poslední a to bude ta moje. Mám na to čtrnáct dní," citoval Woffindena server Sky Sports. Před Polákem Jaroslawem Hampelem, který se dostal na druhé místo, vede o 16 bodů.

K jistotě potřebuje získat šest bodů, aby se nemusel ohlížet na ostatní výsledky. Grand Prix Skandinávie vyhrál Nor Niels Kristian Iversen, jenž navázal na srpnový triumf v italském Terenzanu a posunul se na celkové třetí místo.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž