plochá dráha, ilustrační foto

plochá dráha, ilustrační foto

Plochá dráha změnila extraligu, Mšeno dál vítězí

  • 0
Středočeské Mšeno zahájilo pouť za obhajobou titulu v extralize družstev vítězně. Včera při premiéře nového systému soutěže uspělo v Praze na Markétě a porazilo domácí Olymp 51:41. Druhý středočeský tým, Slaný, vstoupí do extraligy až 6. května, také proti Olympu.

V čem spočívá nový systém extraligy? Už se spolu nebudou utkávat čtyři týmy jako v předešlých letech, ale pouze dva. Základní část soutěže se pojede systémem každý s každým doma a venku. Tak, jak to znáte třeba z fotbalové ligy.

Z pěti celků pak postoupí nejlepší čtyři do play-off. "Tímto systémem se jezdí třeba v Anglii nebo v Polsku. Je to osvědčený systém, který vymysleli Dánové," vysvětluje Petr Ondrašík, šéf Olympu.

Fanoušky zajímá složení týmů, v nichž se tradičně objevují špičkoví světoví jezdci. Třeba za Olymp jedou Davey Watt, Edward Kennett, Tomasz Rempala a Leigh Adams. Vedení klubu oslovilo i megahvězdy Andersena a Golloba, ale s nimi se nedohodlo na podmínkách.

Mšeno jde po obhajobě opět s Gregem Hancockem, nejlepším jezdcem loňského extraligového ročníku a jednou z největších hvězd Grand Prix. Další hvězdy: Brit Richardson či vynikající Poláci Ulamek, Walasek a Janowski.

Českou část sestavy tvoří především Šitera, Topinka a Jaroš. "Loňským úspěchem jsme si udělali jméno, o angažmá u nás byl velký zájem," řekl Rudolf Grepl, šéf klubu ze Mšena.

Dobu titulů pamatují z nedávné doby i ve Slaném. Tam se nový model extraligy příliš nezamlouvá. Manažer Milan Mach tvrdí, že je pro něj potřeba více jezdců, kterých je ovšem v Česku nedostatek. "Pokud se někdo zraní, nebude kam sáhnout," obává se Mach.

Slaný teď může mít naopak radost z uzdravení opory. Do týmu se vrátil Slovák Martin Vaculík, který marodil od nešťastné podzimní srážky s Adrianem Rymelem se zlomenou nohou. Teď je zpět v dobré formě, ukázal ji před týdnem v Polsku.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž