Smůla ve finále V motoru před startem hlasitě zachrastilo a Josef Franc věděl,...

Smůla ve finále V motoru před startem hlasitě zachrastilo a Josef Franc věděl, že je zle. | foto: Martin Stolař, MAFRA

Titul z dlouhého oválu má Štichauer. Franc doplatil na poruchu

  • 0
Vyhrál všechny rozjížďky i semifinále, problémy s motorkou v poslední jízdě Mezinárodního mistrovství ČR na dlouhé ploché dráze však Josefa France z boje o český trůn vyřadily. Titul z Mariánských Lázní si tak nakonec odvezl Hynek Štichauer.

Ve velké drama se změnil očekávaný souboj mezi dvěma hlavními favority na domácí titul v sobotním Mezinárodním mistrovství ČR na dlouhé ploché dráze v Mariánských Lázních.

Josef Franc neztratil ve svých rozjížďkách ani bod a stejně suverénně si počínal také ve svém semifinále, ve třetím z kvalifikačních kol se mu sice nepovedl start podle představ, senzační stíhací jízdou však stejně do cíle dojel první. A zvítězit zvládl i v očekávaném souboji s Hynkem Štichauerem, pro kterého bylo vzájemné měření sil s Francem v rámci jedné z rozjížděk až do finále jedinou bodovou ztrátou.

Při neúčasti obhájce loňského prvenství Martina Málka, který ještě není zcela fit po loňském úrazu z německého Pfarkirchenu, a Jörga Tebbeho, jenž se z důvodu zranění klíční kosti omluvil jen den před závodem a v Mariánských Lázních dělal Louisovi Tebbemu pouze doprovod, byla i přes mazácké výkony Stephana Katta a Daniela Spillera právě vyrovnanost výkonů obou českých závodníků největším tahákem odpoledního finále.

K toužebně vyhlíženému souboji ovšem nakonec nedošlo. Vedení se ve finále hned od začátku ujal Štichauer, zatímco Franc měl už před startem problémy s motorem a kvůli defektu poslední jízdu sobotního MMČR ani nedokončil. Svůj druhý titul na dlouhé ploché dráze v kariéře tak v Mariánských Lázních získal Štichauer.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž