Diskuze

Balážovy vzpomínky na minulé století: Dojeď poslední a dostaneš prémii

Na trati ještě zažil legendárního Františka Šťastného. Závodil s Bohumilem Stašou a poznal éru, kdy československé motorky patřily k elitě. Jeho přítelem je dodnes Giacomo Agostini, nejúspěšnější jezdec všech dob. Kdysi musel „pašovat“ do ciziny český křišťál, aby vydělal valuty na motorky a náhradní díly. Když teď třiasedmdesátiletý Peter Baláž prochází padokem brněnské Grand Prix, vidí, jak moc se „jeho“ motocyklový svět za několik dekád proměnil.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZP

Dělali co tenkrát šlo, ale i tento článek dokazuje jak se tenkrát podvádělo a kradlo. Jen v tomto článku je pašování, černá práce dělníků co mu na strojích ve fabrice dělali díly, AVIA od nadřízeného načerno a také přidělený technik, který to určitě v popisu práce neměl.

1 0
možnosti
RK

Ta fotogalerie moc nesouvisí s tématem.

0 0
možnosti
JM

J25a56n 74M35u27c79h56a

6. 8. 2019 7:54

kvalitni historky :-)

ti komunisti, to bylo fakt zoufaly...

6 0
možnosti
DK

Ještě, že jako lidi máme to schopnost na omezenost jiných vzpomínat s nadhledem.

Ovšem mimo sportovní kvalitu je nutné u borců Peterova typu ocenit i to, že se tehdy nedali otrávit.

No a pak už je třeba tohle vzpomínání nenechat zapadnout, až zase někoho napadne vzpomínat na to, že to dřív "nebylo až tak špatný".

7 0
možnosti
DO

Všechna čest lidem jako je pan Baláž a jeho závodnická generace v Československu. Dnes si už nikdo nedokáže představit, co vše z osobního života i vlastních prostředků museli obětovat, aby mohli dělat to, po čem toužili nejvíc - závodit a dělat ve světě dobré jméno republice, která jim uměla jen házet klacky pod nohy.

13 0
možnosti
Foto

Tak - popravde - o dobré meno republiky im išlo asi až úplne v posledom rade, ak vôbec :-) Ale rád si takto zaspomínam na doby svojho detstva, keď som mal možnosť na vlastné oči vidieť v roku 1972 borcov, ako Bohumil Staša, František Srna, Zbyněk Havrda, či János Drápal - to bol v tej dobe asi najlepší jazdec z krajín soc. bloku. Petra som na vlastné oči nevidel, pretože keď začal jazdiť on, tak preteky na okruhu v Prievidzi (prírodný okruh Vlčie Kúty - Cígeľ - Sebedražie) už boli zrušené. Ani Františka Šťastného a Gustáva Havla nie. pretože keď boli v Prievidzi oni (1967), tak som ešte ťahal po dvore kačičku ...

0 0
možnosti