Pešek si plácl s německým týmem

  • 6
Praha - Přestože měl ve své první sezoně v seriálu MS silničních motocyklů startovat s italským týmem Semprucci Racing, nakonec se Lukáš Pešek dohodl s německou stájí PEV ADAC Sachsen. V jejích barvách by měl třetí muž letošního mistrovství Evropy startovat v kubatuře do 125 ccm. K tomuto rozhodnutí došel Peškův tým po víkendových závodech ve Španělsku, kde reprezentant změřil síly v tamním šampionátu i s jezdci startujícími na malaguti. Právě Semprucci Racing bude také závodit na těchto motocyklech.Peškovy námluvy s týmem Semprucci x Peškova výhra v ME x Peškova premiéra v MS

"Motorka je ale nekonkurenceschopná," tvrdí jezdcův manažer Lubomír Tenkl.

"Lukáš jezdil časy na kolo o vteřinu rychlejší. Navíc po nás chtěli 300.000 eur za půjčení motorky na rok," podotkl Tenkl.
 
Proto se rozhodl přijmout nabídku německého týmu, jehož barvy v letošní sezoně hájili Gábor Talmácsi z Maďarska a Němec Klaus Nöhler. Maďar skončil celkově 22., Němec 26.

"Kdo v něm však pojede za rok, není ještě jasné," řekl Tenkl. Tým musí nahlásit své zástupce v MS do 5. prosince. V minulých letech za ADAC Sachsen jezdil i Němec Steve Jenkner, pátý muž letošního pořadí.

Pešek by měl startovat stejně jako doposud s hondou, nepůjde však o A-kit. "Stejná situace byla v tomto týmu i tento rok, kdy měl k dispozici pouze jeden A-kit, ale druhý vyladěný stroj byl podle časů stejně rychlý," dodal Tenkl.

A jak dopadl Lukáš Pešek ve dvou závodech španělského mistrovství? Ve Valencii dojel šestý a v Jerezu patnáctý.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž