Slovák Pavol Repčák z Orionu

Slovák Pavol Repčák z Orionu | foto: Radek Lavička

Hon na Repčáka. Jezdec Orionu hájí vedení s náskokem jednoho bodu

  • 0
První slovenský motokrosař Pavol Repčák z litomyšlského Orion Racing Teamu, druhý jen o bod zpět Martin Krč z Osička MX Teamu a třetí s odstupem dalších šesti Dušan Drdaj z PP Racing. Tak vypadá čelo pořadí královské kubatury MX1 před pátým podnikem Mezinárodního mistrovství ČR v Pacově, což slibuje parádní podívanou.

„Je to hodně vyrovnané a pro diváky, kteří mají pacovskou dráhu v oblibě a vždy sem dorazí v hojném počtu, to určitě bude zajímavé,“ přisvědčuje manažer Orionu Petr Kovář. A připomíná, že Krč se minule skvěle popasoval s blátem v Petrovicích u Karviné, kde zvítězil, takže červená tabulka vedoucího závodníka, již nyní drží člen jeho stáje, je v akutním ohrožení.

Sluší se ovšem dodat, že si Repčák, kterému petrovické bahno naopak nevonělo, nedávno zase trochu zvedl náladu při finále domácího šampionátu v Šenkvicích u Pezinku, kde uhájil bronzovou medaili za Krčem a slovenským krajanem Šimonem Joštem.

„Repčák v Šenkvicích s přehledem vyhrál první jízdu a v té následující také vedl celé startovní pole, ale později upadl a dojel třetí. Celkově tam obsadil druhé místo za Krčem,“ líčí Kovář.

Do elitní patnáctky MX1 patří ještě Roman Mňuk z vysokomýtského Mňuk Racing Teamu a Petr Bartoš z Orionu. Bartoše, v Šenkvicích čtvrtého a ve slovenském seriálu celkově sedmého, ale bude zajímat především třída veteránů, v níž zatím neztratil ani bod (v Petrovicích byly rozjížďky z důvodu počasí zrušeny). „Pokud mu zbudou síly, tak ještě zabojuje i v hlavní skupině,“ věří jako obvykle jeho šéf Kovář.

V MX2 by se mohl představit Vítězslav Marek z pardubického Cermen Racing Teamu, jenž ovšem dosud dával přednost zahraničí a v Česku soutěžil pouze na úvod v Dalečíně, takže je až 25. Petr Rathouský z Orionu, další výrazný talent, pak kvůli vážným úrazům letošní sezonu „odpískal“. „Rozhodl se jít na operaci kolene,“ říká Kovář.

Solidní zastoupení má krajský motokros v juniorské třídě do 85 ccm. Martin Červenka z Orionu je v ní druhý, Stanislav Pojar z chrudimského Motoklubu ÚAMK Zejax třetí a David Widerwill z Cermenu čtvrtý. Na desáté příčce navíc figuruje Widerwillův týmový parťák Dominik Čižinský.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž