Motokros v Pacově.

Motokros v Pacově. | foto: Tomáš Blažek, MAFRA

Motokrosaři vstoupí v Pacově do druhé poloviny sezony

  • 0
Do své druhé poloviny vstoupí o víkendu seriál Kůta Mezinárodní mistrovství České republiky v motokrosu. V areálu Pacovský Propad, který je oblíbený mezi jezdci i diváky, se v neděli střetnou jezdci všech kategorií.

Hodně zamotaná je po čtyřech z osmi podniků domácího šampionátu situace především v kategorii MX1, ve které slovenský závodník Pavol Repčák (Orion Racing Team) drží aktuální vedení před Martinem Krčem (Osička MX Team) o jediný bod.

„O přední pozice určitě zabojuje i Dušan Drdaj (PP Racing), takže situace je hodně vyrovnaná a určitě bude zajímavá i pro diváky, kteří mají pacovskou dráhu v oblibě a vždy jich sem hodně dorazí,“ těší se zástupci Orion Racing Teamu.

A pozitivní náladu před Pacovem hlásí i další. „Na závody se těšíme, protože v minulosti jsme si z této trati odnesli pódiová umístění,“ přidává se Osiška MX Team. „Doufáme, že na závodě v Pacově vyjde všechno na sto procent. Těšíme se na všechny fanoušky, kteří nás přijdou podpořit.“

V kategorii MX2 zatím nosí červenou tabulku pro lídra šampionátu Adam Dušek (KRTZ motosport), který má k dobru čtyři body. Ohrozit ho však může hned trojlístek soupeřů, Jan Wagenknecht (HT Group Racing Team), Martin Venhoda (Q Racing Team) a Tomáš Kohút (Osička MX Team).

„Adam Dušek se v pauze mezi Petrovicemi a Pacovem připravoval a dal si odpočinek od závodů. Je tak připraven bojovat o vítězství a navýšit tak bodový náskok na čele,“ hlásí KRTZ motorsport.

Zcela jednoznačná je zatím situace v kategorii Veterán, kde Petr Bartoš (Orion Racing Team) ještě neztratil ani bod. Změnit tuto bilanci se v Pacově pokusí zejména Martin Žerava (KRTZ motorsport) a Michal Votroubek (STR Racing).

„Petr Bartoš obhajuje prvenství ve veteránech z loňského ročníku. Pokud mu zbudou síly, tak ještě zabojuje i v hlavní skupině,“ plánuje Orion Racing Team.

„Veteráni si po zrušeném závodě v Petrovicích budou chtít spravit v Pacově chuť. Martin Žerava by rád porazil matadora Bartoše a zkušený Petr Dokoupil nasbíral maximum bodů do kategorie 50+,“ oznámil své záměry KRTZ motorsport.

Junioři v kategorii 85 ccm v Pacově odjedou už osmý mistrovský závod. Aktuálním lídrem třídy je Marek Novák (JB MX Racing), průběžně druhou pozici drží Martin Červenka (Orion Racing Team) a bronzovou pozici Stanislav Pojar (ÚAMK Zejax Motoklub).

Nedělní program v Pacově je jasný, v 7.45 odstartují tréninky, ve 13 hodin finálové jízdy.

Diváci se mohou těšit nejen na českou motokrosovou špičku, ale i jezdce z mistrovství světa či Evropy, včetně týmu XGP JD Gunnex KTM Racing.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž