Orion chce vítězit nejen v motokrosu

P r a h a - Znovu mezi domácí elitou, a to nejen v motokrosu, se chce v nadcházející motoristické sezóně pohybovat tým Orion Litomyšl. Motokrosaři mají ve východočeském týmu nadále největší zastoupení, tým má však reprezentanty i v silničářském, motoskijöringovém, motokárovém a nově také v automobilovém sportu. Hvězda týmu Petr Kuchař se sice soustředí na novou disciplínu freestyle, ale na stroji Kawasaki bude obhajovat i titul superkrosového mistra ve třídě do 250 ccm.

Tým si mnohé slibuje od návratu Vojtěcha Brumly, který pro zranění přišel o loňskou sezónu a letos se chce s novým strojem KTM 125 odvděčit za zachovanou důvěru.

Medailové ambice mají i Filip Neugebauer (Kawasaki 85) s Vítězslavem Markem (KTM 125) či Jan Mikulecký (Suzuki 125). Bronzové umístění již letos pro tým získali Roman Skalka (Kawasaki) s Jiřím Bečičkou v šampionátu v motoskijöringu. Bečička je pro další část sezóny nadějí pro evropský šampionát motokár. "Cílem je konečné páté místo," uvedl čtyřnásobný český mistr.

V šampionátu silničních motocyklů hájí barvy týmu Michal Březina, loni s hondou pátý v mezinárodním mistrovství ČR ve třídě do 125 ccm. "Byl jsem třetí Čech a letos bych chtěl toto umístění minimálně zopakovat," přál si Březina.

Nováčky v týmu jsou automobiloví závodníci Jan Žemba a Jiří Parma, kteří se chystají na okruhový šampionát třídy Pick Up.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž